Съществуват много умения, от които всички ние не се нуждаем.

...
Съществуват много умения, от които всички ние не се нуждаем.
Коментари Харесай

12 важни умения на успешните хора

Съществуват доста умения, от които всички ние не се нуждаем. Можем да сме щастливи и сполучливи и без да знаем по какъв начин да си изправим мотора на автомобила, по какъв начин да програмираме уеб приложение или да поправяме прахосмукачка. Разбира се, това са потребни умения, само че не наложителни.

Има обаче и други качества, които не могат да бъдат избегнати. Те са присъщи на сполучливите хора. Свързани са с редица аспекти от всекидневието ни. Не единствено са потребни, само че и изцяло незаменими. Блогърът Марк обяснява кои са те в marcandangel.com.

1. Поставяне на цели и тайм мениджмънт.  Ако триумфът зависи от ефикасното деяние, ефикасното деяние зависи от способността на индивида да концентрира вниманието си там, където има потребност от него най-вече. Това е способността да се разделя значимото от маловажното. Много належащо умеене във всички сфери на живота, изключително в тези, където има от ден на ден шансове и фактори, които ни разсейват.

2. Поддържане на персоналното пространство чисто и проведено.  Успешните хора имат лични системи, които им оказват помощ да намерят това, от което се нуждаят, тъкмо когато имат потребност от него. Когато човек е безсистемен, прекарва спомагателното време в търсене на имейл, телефонен номер или адрес и това понижава фокуса. Щом съсредоточеността спадне е нужно време тя да се възвърне. Така се губи действително време за деяние.

3. Критично мислене и разбор на информацията.  Живеем в епохата на информацията, когато всекидневно сме изложени на непрестанно възходящ, доста бързо изменящ се поток от данни. Да можем да оценяваме тази информация, да разделяме скъпото от тривиалното и да го свързваме с друга информация е скъпо умеене.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР