Съществуват много сортове дюли, предоставящи разнообразие в цветовете и вкусовете.

...
Съществуват много сортове дюли, предоставящи разнообразие в цветовете и вкусовете.
Коментари Харесай

Отглеждане на овощни дръвчета: Дюля

Съществуват доста сортове дюли, предоставящи многообразие в цветовете и усетите. От бели и златисти до червени и лилави, дюлите оферират палитра от благоприятни условия за усети и аромати. Дюлите са източник на витамини и минерали, в това число витамин С, витамин А, калий и фолиева киселина. Тези хранителни субстанции подкрепят общото здраве и укрепват имунната система.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

За сполучливото развъждане на дюли, ето и някои препоръки:

 Отглеждане на овощни дръвчета: Дюля Отглеждане на овощни дръвчета: Дюля
Изберете добре осветлен и добре дрениран терен. Дюлите избират слънчева светлина и почва с неутрално pH. Проверете и поддържайте pH цената на почвата в диапазона сред 6.0 и 7.0, защото те избират леко кисела до неутрална среда. Добавете компост или органически тор за възстановяване на плодородието и структурата на почвата. Спазвайте оптималното разстояние сред дюлите, което нормално е сред 4 и 6 метра. Това обезпечава задоволително пространство за развиване на кореновата система и крона. Дюлите изискват постоянно поливане, изключително по време на сухи интервали. Уверете се, че кореновата система получава задоволително вода. Правилното подкастряне е основно за образуването на вярна крона, улеснение на проникването на светлина и вентилация. Извършвайте главното подкастряне през зимата, когато дюлите са неподвижен, за стимулиране на по-добър напредък.
 Отглеждане на овощни дръвчета: Дюля Отглеждане на овощни дръвчета: Дюля

Дюлите могат да бъдат употребявани за прясна консумация и за подготвяне на разнообразни сладки и солени ястия. Добавете прохлада и усет към своите предписания, включващи дюли. От дюлите може да се подготвят дюлев мармалад, компот, дюлев сос за месо и други.

 Отглеждане на овощни дръвчета: Дюля Отглеждане на овощни дръвчета: Дюля

С поредност от тези препоръки и грижи, вашата градина с дюли ще стане място на обилие и мирис, готово да ви радва с вкусни плодове. Насладете се на чара на домашното развъждане на дюли и се насладете на богатата им годишна продукция през сезона.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР