Съществува военен афоризъм, който гласи че генералите винаги водят последната

...
Съществува военен афоризъм, който гласи че генералите винаги водят последната
Коментари Харесай

Предубени към новото, слепи за нови заплахи

Съществува боен афоризъм, който гласи че генералите постоянно водят последната си война. Естествена човешка податливост е да се концентрираме върху типовете закани, с които сме привикнали, и да омаловажаваме вероятността за нов тип офанзиви.

Разбира се, нови закани могат да се появят на всички места и когато и да е. Наемен палач убива някогашния японски министър-председател Шиндзо Абе с неподготвено огнестрелно оръжие в страна, която значително не познава насилието. Десетки случаи на „ Хавайски синдром “ - здравословно положение, за което някои допускат, че е породено от ориентирани енергийни или микровълнови оръжия - остават необяснени. Освен в случай че не сте фенове на научната фантастика или не сте захласнати от шпионски романи, тези типове офанзиви не са преди всичко в съзнанието ви, когато предвиждате заплахите, които ви дебнат.

Новаторството не е присъщо единствено на „ положителните “. Тези, които се стремят да причинят щета, са също толкоз способни да генерират креативен хрумвания, колкото и всички останали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР