Съществува риск Украйна да постави американските реактивни системи за залпов

...
Съществува риск Украйна да постави американските реактивни системи за залпов
Коментари Харесай

Москва заплаши ВС на Украйна със заличаване в случай на заплаха за руските градове

Съществува риск Украйна да сложи американските реактивни системи за залпов огън ХИМАРС и M270 до съветските граници и да получи опция да нанася удари по съветски градове. В подобен случай съветските въоръжени сили ще подхващат нужните стъпки за обезсилване на качествата на въоръжените сили на Украйна. Това сподели съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов.

„ Според американските медии администрацията може да трансферира РСЗО ХИМАРС и M270 в Киев, които ще бъдат оборудвани с управляеми ракети M31.Такава информация би трябвало да бъде деликатно тествана. Съществува риск такива средства да бъдат сложени покрай съветските граници и украинците да имат опция да нанасят удари по съветските градове. Тази обстановка е неприемлива за нас. Сигурен съм, че нашите въоръжени сили ще подхващат нужните стъпки за изтриване на качествата на ВСУ “, сподели Антонов, представен от пресслужбата на съветското посолство в Съединени американски щати.

„ В момента изхождаме от изказването на представителя на Пентагона Джон Кърби, че дефинитивно решение по този въпрос не е взето. Надяваме се здравият разсъдък да надделее и Вашингтон няма да предприеме такава провокативна стъпка. Бих желал да подчертая, че по дипломатически канали ние неведнъж сме уведомили Съединени американски щати, че невижданото напомпване на Украйна с оръжие доста усилва рисковете от ескалация на спора. Американците са наясно, че техните дейности отсрочват вероятностите за реализиране на мир. Съединени американски щати от ден на ден навлизат в рецесията в Украйна. Това може да докара до непредвидими последствия за световната сигурност “, акцентира ръководителят на съветската дипломатическа задача във Вашингтон.

„ Призоваваме за преустановяване на безсмисленото и извънредно рисково вкарване на оръжие в републиката. Важно е да изоставим заканите против нас и изказванията за военната победа на Украйна. За да се постави завършек на спора допустимо най-скоро, Вашингтон и Киев би трябвало да признаят действителността. Това би разрешило да се напредне по пътя на политическото споразумяване и да се предотврати утежняването на обстановката в региона на интернационалната непоклатимост “, сподели дипломатът.

По-рано американските медии оповестиха, че администрацията на Джо Байдън е одобрила доставката на реактивни системи за залпов изстрелване на Киев, способни да поразят " десетки благи оттатък всяка артилерийска установка, с която Украйна разполага сега ".

Припомняме, че министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу сподели, че Западът, страхувайки се от провалянето на украинските войски, провежда доставката на смъртоносни оръжия за Киев и изпраща военни съветници и чиновници на ЧВК в Украйна. Ръководителят на съветското външно министерство Сергей Лавров предизвести Запада да не доставя на Киев оръжия, които заплашват Русия. На този декор Западът позволява спор сред Русия и НАТО при доставката на оръжие за Украйна.

По-рано стана известно за проектите на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да трансферира в Украйна като част от нов пакет за военна помощ, който може да бъде разгласен идната седмица, " усъвършенствани ракетни системи с огромен обхват ".

Миналия четвъртък американски медии оповестиха, че управляващите на Съединени американски щати не са желали да доставят на Украйна прецизни реактивни системи M270 на Съединени американски щати от опасения, че тези оръжия ще бъдат употребявани за нанасяне на удари по съветска територия, което може да сметне това за утежняване. на военния спор.. Военният специалист Константин Сивков изясни отхвърли на американската администрация да достави на Украйна M270.

В началото на май непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя упрекна Запада в опосредствана война против Русия в Украйна. От своя страна министърът на защитата Сергей Шойгу предизвести, че пристигналите в Украйна товарни средства на НАТО с оръжия за ВСУ, пристигнали в Украйна, ще бъдат унищожени.

През април съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов предизвести за заплахата от дейности на Запада по време на специфичната интервенция на Русия в Украйна и за опцията от директна военна борба с Русия. Ръководителят на ДНР Денис Пушилин от своя страна разгласи опълчването на Русия в Донбас на цялостен конгломерат от страни. Прессекретарят на Министерството на външните работи Мария Захарова съобщи, че НАТО в действителност води война против Русия в Украйна отдавна насам.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР