Съществува ли възможност 48-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство

...
Съществува ли възможност 48-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство
Коментари Харесай

Има ли шанс за съставяне на правителство - коментар на Андрей Райчев и доц. Стойчо Сточев

Съществува ли опция 48-ото Народно заседание да излъчи постоянно държавно управление или сигурно отиваме на нови избори? Анализ в студиото на " Денят стартира " направиха Андрей Райчев и доцент Стойчо Стойчев.

Доц. Стойчев съобщи, че не е оптимист за образуването на постоянен кабинет.

" Не сме по-близо до кабинет, не сме и били по-далеч в миналото. Оттук нататък както президента, по този начин и партиите гледат да отсрочат изборите, с цел да не се паднат през януари и февруари. Тогава хората са най-бесни на политиците, тъй като имат най-високите сметки и са изхарчили парите си по празниците. Така че януари и февруари са неприятни месеци за избори от позиция на политиците ", съобщи той.

Според Андрей Райчев коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС е изцяло реалистична, само че ГЕРБ не желае да е в тази " политическа компания ", тъй като това е непрестижно за партията от позиция на гласоподавателите ѝ и интернационалните сътрудници. Освен това в тези времена на задлъжнялост на бюджета, за никоя партия не е преференциално да поеме властта, счита Райчев.

Затова той позволява, че има късмет държавно управление на малцинството с мандата на " Продължаваме промяната ", само че тук доста зависи кой ще бъде номинираният за министър председател.

Андрей Райчев и доцент Стойчо Стойчев са единомислещи, че легитимацията на ГЕРБ минава през партньорство с " Демократична България ".

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР