Съществено увеличение между 3 и 4 пъти има в дезинформацията.

...
Съществено увеличение между 3 и 4 пъти има в дезинформацията.
Коментари Харесай

Тролове: Фалшивите новини скочили 4 пъти покрай войната в Украйна

Съществено нарастване сред 3 и 4 пъти има в дезинформацията. В огромна част от България и Европа не се обръщаше изключително внимание, макар че се очакваше поради войната. Това проучва Руслан Стефанов от Центъра за проучване на демокрацията пред Българска национална телевизия.

В България тя стига до хората през фейсбук, оттова се популяризират " публикации " в уеб сайтове, които наподобяват като медии, само че не са. Това се усилва от фейсбук, в това число и от тролове, които споделят тези изявления, канят хората в разнообразни групи, разяснява пък някогашният министър на електронното ръководство от " Демократична България " Божидар Божанов. Той подсети, че като министър е пратил писмо до фейсбук с молба дружно да помислят по какъв начин да се в профил този проблем.

Facebook ни дадоха отговор с писмо, че проблем у нас не виждат. За страдание, това е надалеч от действителността. Аз тогава цитирах формален техен отчет, съгласно който в международен мащаб за един месец са разкрили единствено три съветски тролски акаунта, акцентира той.

Ако забележим целият инструментариум на Кремъл, той включва с изключение на дезинформацията, само че и сътрудници за въздействие, политическа ангажираност с консервативни хрумвания, имаме една доста добре проведена система, има бизнеси и партии, които въздействат. Не са единствено обществените медии, които усилиха този резултат, сподели още пък Руслан Стефанов.

Вижте страницата на съветското посолство, то е едно от най-активните в Европа. Като се вземе поради и уязвимостта на българското общество по отношение на Русия заради исторически и културни аргументи, е мъчно хората да се ориентират. Тази агитация е обвързвана и с политическото говорене в страните членки в Европейски Съюз, освен в България, добави Стефанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР