Същественият въпрос е друг – запазва ли се тази конфигурация,

...
Същественият въпрос е друг – запазва ли се тази конфигурация,
Коментари Харесай

Антоний Тодоров: Коалиция между БСП и ГЕРБ ще бъде ужасяващо лицемерие

Същественият въпрос е различен – резервира ли се тази настройка, която се представяше като конфигурацията за смяната на модела на ГЕРБ. Този въпрос сега опира най-много до Българска социалистическа партия. Това съобщи политологът проф. Антоний Тодоров в изявление за " Денят онлайн " в ефира на Nova News.

Повод за коментара му бе днешното решение на социалистите да гласоподават дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " за номинацията на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

По думите на Тодоров, в случай че от Българска социалистическа партия фактически са се насочили към такава смяна, това би било " срамно ". Той добави, че в партия ГЕРБ не се е трансформирало безусловно нищо като държание от последното им ръководство до ден-днешен.

Той уточни още, че от партията на Борисов неведнъж са заявявали, че няма да вършат коалиция с Движение за права и свободи, само че подсети, че от нея " сме чували какво ли не ".

Проф. Антоний Тодоров не счита, че е допустимо да се стигне до коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Български напредък, защото това би било " ужасяващо двуличие ".

Политологът счита още, че българските гласоподаватели също ще имат виновност, в случай че не бъде излъчено държавно управление, тъй като като народ " не сме създали нужното ".

В умозаключение по тематиката за президентска република проф. Тодоров акцентира, че устройството на страната не може да се подлага на референдум, само че може да се провежда референдум за това дали да бъде свикано Велико национално заседание, което да разиска опцията за смяна на държавното устройство.

При президентския режим в Съединени американски щати президентът назначава държавното управление. При него няма министър-председател, който да е виновен пред Народното събрание. Там има импийчмънт на президента. Като цяло политическата история на Съединени американски щати е много по-различна и е по-добре да не залитаме в тази тенденция, приключи политологът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР