Същата снимка, но с държавните и административни граници. Над Черно

...
Същата снимка, но с държавните и административни граници. Над Черно
Коментари Харесай

Снимка от Космоса показа угасването на Украйна

Същата фотография, само че с държавните и административни граници. Над Черно море се вижда по какъв начин блестящо греят Москва и Санкт Петербург, съобщи Дневник.

По същото време задачите Киевска, Одеска и Черниговска области останаха без ток, което засегна водоснабдяването и отоплението на милиони украинци.



Зимата настава и Украйна е на ръба на филантропична злополука. След седмици на интензивни съветски офанзиви против енергийната инфраструктура на страната, близо 10 милиона поданици живеят без електричество. В няколко области към този момент стартира да вали сняг, като температурите в някои райони падат до -10ºC, заяви Euronews.

Европейският парламент в партньорство с Eurocities, мрежа от огромни европейски градове, предложи да подари генератори за ток на Украйна.

В рамките на дни генераторите ще бъдат доставени до няколко региона, изправени пред най-сериозен риск от оставане без електричество, отопление или питейна вода.

„ Украинците са изправени пред същинска изключителна обстановка във връзка с силата “, сподели по време на конференция Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент.

„ Този парламент сподели забележителна взаимност с Украйна на филантропичния, боен и финансов фронт. Сега те се нуждаят от практическа поддръжка, с цел да преживеят зимата “, добави тя.

С генераторите ще бъде възобновено главното зареждане на домове, лечебни заведения и учебни заведения. Основни услуги като чиста вода също могат да бъдат обновени.

Скоростта на заличаване на инфрастурата надвишава скоростта на възобновяване, сподели на собствен ред началникът на кабинета на украинския президент Андрий Йермак.

Броят на генераторите, които ще бъдат изпратени в Украйна, не беше уточнен по време на конференцията, само че президентът на Eurocities Дарио Нардела съобщи, че всеки от 200-те града, показани от мрежата, ще изпрати повече от един генератор.

Веднага откакто някой от европейските градове прояви интерес за присъединяване, процедурата ще бъде стартирана.

Европейски Съюз към този момент даде 500 генератора по този механизъм и още 300, финансирани посредством филантропична помощ. За украинското държавно управление приоритет е възобновяване на електрическата мрежа в страната, за което то изиска помощ от Европа.

Тази заран към 70% от украинската столица остана без електричество, съобщи BBC.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че енергийните компании се пробват да възстановят електричеството допустимо най-скоро, само че това ще зависи от " салдото " в националната мрежа.

В цяла Украйна настава зима със сняг и минусови температури. Тази заран гъста мокра мъгла висеше над цялостен Киев. Едва-едва се различаваха околните здания. Единствените светлини в града като че ли бяха фаровете на колите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР