САЩ започват днес най-голямото си военноморско учение от 40 години,

...
САЩ започват днес най-голямото си военноморско учение от 40 години,
Коментари Харесай

Американският флот започва най-голямото си военноморско учение от 40 години

САЩ стартират през днешния ден най-голямото си военноморско обучение от 40 години, чиято цел съгласно анализатори е да изпрати обръщение към Русия и Китай, че Америка може по едно и също време да отговори на експанзия на доста фронтове, заяви американското издание " Старс енд страйпс ".

Учението, наречено " Лардж скейл ексърсайз 2021 ", съставлява връщане към сходни маневри от времето на Студената война през 80-те години на предишния век, демонстрирайки увереност и нов капацитет, съобщи командването на военноморските сили на Съединени американски щати в Европа и Африка и Шести американски флот.

Учението ще продължи до 16 август и ще обгръща 17 часови зони. В него ще вземат участие 36 кораба, а също боен и граждански личен състав. В маневрите ще се включат пет американски флота и три експедиционни подразделения на морската пехота.

Първото обучение от този тип ще включва единствено войски на Съединени американски щати, само че в бъдеще се възнамерява в сходни маневри да вземат участие съдружници и сътрудници, обявиха военноморските сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР