САЩ започнаха да прехвърлят Пейтриът в Ирак, но разгръщането му

...
САЩ започнаха да прехвърлят Пейтриът в Ирак, но разгръщането му
Коментари Харесай

Пентагонът прехвърля Пейтриът в Ирак и предупреди Иран за ответни удари

Съединени американски щати започнаха да трансферират " Пейтриът " в Ирак, само че разгръщането му ще се случи след няколко дни , оповестява Пентагонът, представен от ТАСС.

Ръководителят на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Кенет Макензи предизвести Иран да не дава отговор на удара на обединението против оборудванията на шиитската група " Катаиб Хизбула " в Ирак.

" Бих предизвестил Иран и силите, които поддържа, против ограничения за възмездие , които биха могли да застрашат силите на Съединени американски щати, обединението или нашите сътрудници ", сподели той на брифинг в Пентагона.

Генералът акцентира, че американските управляващи са подготвени да пазят силите си в района " и да реагират на всяка последваща експанзия ".
 Съединени американски щати дадоха отговор на офанзивата в Ирак
Съединени американски щати дадоха отговор на офанзивата в Ирак

След нареждането на Тръмп

Иракският външен министър Мохамед Али ал Хаким привика посланиците на Съединените щати и Англия в Багдад по отношение на въздушни удари от американските сили по обекти в Ирак .

" Външният министър организира незабавна среща, на която заместник-министрите, съветниците и формалният представител разискаха ограничения по отношение на неотдавнашната американска експанзия . Той разпореди посланиците на Съединени американски щати и Англия в Багдад да бъдат привикани ".

В четвъртък Съединени американски щати започнаха въздушни удари против 5 уреди на " Катаиб Хизбула " в Ирак , наричайки това защитна офанзива . В изказване на пресслужбата на Пентагона се споделя, че офанзивите са " пропорционални и са директен отговор на опасността от иранските шиитски милиции , които не престават да нападат бази с съдружни сили ".

В изказване на командването на иракските въоръжени сили, дейностите на Съединени американски щати бяха оценени като нарушаване на суверенитета на Ирак и " правилата на партньорство сред иракските сили за сигурност и страните, които възнамеряваха и направиха тази подла офанзива ".

Според командването пет иракски бойци са починали вследствие на въздушните удари .
 Иран предизвести Тръмп да не се заиграва с
Иран предизвести Тръмп да не се заиграва с " рискови " дейности в Ирак

" Съединени американски щати не могат да трансферират отговорността за противозаконното си наличие в Ирак "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР