САЩ закрива програмата, която досега даваше на имигрантите от Хаити

...
САЩ закрива програмата, която досега даваше на имигрантите от Хаити
Коментари Харесай

САЩ спира благотворителния прием на имигранти от Хаити

САЩ закрива програмата, която до момента даваше на имигрантите от Хаити краткотрайна отбрана и право на престояване в страната. Това решение беше взето от изпълняващата длъжността министър на вътрешната сигурност в Съединени американски щати Илейн Дюк, съобщи БГНЕС.
Програмата влезе в действие през 2010 година след опустошителното земетресение, което остави така и така бедната карибска страна да тъне в бедност и съсипия. Тогава бедствието аргументи гибелта на повече от 200 хиляди души и докара до разселването на близо 1,5 млн. хаитяни.
Благодарение на американската стратегия, близо 59 000 жители на Хаити получиха опцията да останат в Съединени американски щати даже и след приключването на визите си да работят легално.
След още един обзор обаче, американското ведомство е открило, че " тези невероятни, само че краткотрайни условия, породени от земетресението през 2010 година, към този момент не съществуват " и е належащо специфичният статут на хаитските имигранти да бъде лишен до 22 юли 2019 година.
В публично изказване Илейн Дюк посочи, че " броят на разселените поданици на Хаити е намалял с 97% " и също така управляващите на карибската страна към този момент " са подобрили сигурността и качеството на живот за жителите си ". Тя акцентира още, че 18-те месеца до края на програмата дават на хаитяните задоволително време да получат имиграционна виза за Съединени американски щати или да изоставен страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР