САЩ забраниха вчера допускането на бившия президент на Еквадор Рафаел

...
САЩ забраниха вчера допускането на бившия президент на Еквадор Рафаел
Коментари Харесай

САЩ забраниха на бивш президент на Еквадор да стъпва на тяхна територия

Съединени американски щати не разрешиха през вчерашния ден допускането на някогашния президент на Еквадор Рафаел Кореа (на снимката) и на неговия вицепрезидент Хорхе Глас на тяхна територия, заради връзката им със " забележителна корупционна спекулация ", съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Деянията, в които са били обвинени двамата някогашни водачи, са били осъществени по време на заемането на обществени длъжности.

Решението се отнася и до техните " директни родственици " като съпругите им и пълнолетните им деца, акцентира посолството на Вашингтон в Кито.

През 2020 година някогашният президент социалист Кореа, управлявал страната от 2007 до 2017 година, беше наказан задочно на осем години затвор в Еквадор. Днес той живее в заточение в Белгия и постоянно споделя онлайн мнението си за ситуацията в родната си страна.

Глас от своя страна е арестуван в затвор с висока сигурност в югозападната част на страната. Той е упрекван в отклонение на фондове и корупция. Той беше арестуван през април при полицейска акция в посолството на Мексико в Кито, където беше получил леговище, което докара до дипломатическа рецесия сред двете страни.

Кореа, който отправяше остри рецензии против Вашингтон по време на мандатите си като държавен глава, съобщи, че обвиняванията против него са неоснователни и решението на Съединени американски щати е незаслужено.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР