„САЩ внесоха проект за резолюция на Съвета за сигурност на

...
„САЩ внесоха проект за резолюция на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

САЩ внесоха в ООН проекторезолюция за незабавно прекратяване на огъня в Газа


„ Съединени американски щати внесоха план за резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която приканват за неотложно преустановяване на огъня, обвързвано с освобождението на заложниците в Ивицата Газа “.

Това съобщи държавният секретар Антъни Блинкен по време на следващата си обиколка из Близкия Изток, заяви „ Гардиън “.

Ключовият покровител на Израел - Съединени американски щати - наложи несъгласие на предходни гласувания в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на съвсем шестмесечната война, като през февруари възрази против потреблението на термина " неотложно " в плана, показан от Алжир.

През последните седмици обаче Вашингтон ускори натиска върху своя съдружник, като в същото време настояваше, че бойците на Хамас би трябвало неотложно да освободят заложниците, взети от бойците по време на офанзивите против Израел на 7 октомври.

" Е, в действителност ние в действителност имаме резолюция, която сме показали сега и която е импортирана в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която приканва за неотложно преустановяване на огъня, обвързано с освобождението на заложниците, и мощно се надяваме, че страните ще я поддържат ", сподели главата на американската дипломация в Саудитска Арабия.

" Разбира се, ние поддържаме Израел и правото му да се пази... само че в това време е неотложно цивилните жители, които са в заплаха и които страдат толкоз извънредно - да се съсредоточим върху тях, да ги превърнем в приоритет, да защитим цивилните жители, да им осигурим филантропична помощ ", добави Блинкен.

Представители на Съединени американски щати преговаряха за различен текст, откакто в края на февруари блокираха алжирска проекторезолюция, призоваваща за " неотложно филантропично преустановяване на огъня " в Газа.

Според дипломатически източници тази опция, която се концентрира върху поддръжката за 6-седмично помирение в подмяна на освобождението на заложниците, е имала дребен късмет да получи утвърждение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР