САЩ включиха в черния списък на терористите лидера на палестинското

...
САЩ включиха в черния списък на терористите лидера на палестинското
Коментари Харесай

Водачът на Хамас Исмаил Хания влезе в американския черен списък на терористите

Съединени американски щати включиха в черния лист на терористите водача на палестинското ислямистко придвижване Хамас Исмаил Хания, заяви Държавният департамент, представен от Франс прес.

Държавният секретар Рекс Тилърсън уточни, че лидерът на придвижването, което ръководи линията Газа повече от 10 години, "заплашва стабилността в Близкия изток и саботира мирния развой " с Израел.

Хамас участва в американския лист на задграничните терористични организации от 1997 година, напомня Агенция Франс Прес.

"Хания поддържа тесни връзки с въоръженото крило на Хамас и е последовател на въоръжената битка, в това число против цивилни. Той е обвинен, че е забъркан в терористични набези против израелци, а придвижването му е отговорно за гибелта на 17 американци, убити при терористични офанзиви ", уточни американската дипломация.

След като в края на 2017 година Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, Хания съобщи, че с това са преминати всички граници на допустимото, а палестинската самостоятелна власт от този момент отхвърля всякакво ходатайство на Вашингтон в мирните договаряния с Израел.
Държавният департамент включи през днешния ден в черния лист и три групировки: палестинското придвижване "Харакат ас Сабирин " ( "действащо в линията Газа и на Западния бряг и подкрепяно от Иран "); "Лиуа ал Таура " - формация, появила се през 2016 година в Египет; и "Хасм " - египетска организация, основана през 2015 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР