САЩ включиха в черния си списък китайски компании, които произвеждат

...
САЩ включиха в черния си списък китайски компании, които произвеждат
Коментари Харесай

САЩ включиха в черния си списък китайски компании, произвеждащи суперкомпютри

Съединени американски щати включиха в черния си лист китайски компании, които създават суперкомпютрите Сугон, като ги дефинираха за опасност за националната сигурност и прекратиха достъпа им до американска технология, която е от решаващо значение за тях, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението, взето през вчерашния ден от министерството на търговията на Съединени американски щати, може да усложни договарянията сред президента Доналд Тръмп и неговия китайски сътрудник Си Цзинпин идната седмица, целящи понижаване на напрежението в комерсиалните разногласия сред двете най-големи международни стопански системи.

Въпросните компании са производителят на суперкомпютри Сугон, Институтът по компютърни технологии Уси Цзяннан и три дъщерни предприятия на Сугон.

Сугон и институтът Уси Цзяннан вземат участие в усилието на Китай за развиване на производството на компютри, които да подкрепят военната рационализация.

Черният лист не разрешава на американски компании да продават технология на китайски компании, без да имат държавно позволение за това.

Миналия месец министерството на търговията включи в черния лист телекомуникационния колос Хуавей, засилвайки напрежението с Пекин, откакто Тръмп наложи мита от 25% на китайския импорт на стойност 250 милиарда $, а Пекин отговори с мита върху американски артикули.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР