САЩ, Великобритания, Италия, Финландия, Канада и Австралия замразиха финансирането на

...
САЩ, Великобритания, Италия, Финландия, Канада и Австралия замразиха финансирането на
Коментари Харесай

Скандал с агенция на ООН: Проверява се има ли участие в нападението над Израел

Съединени американски щати, Англия, Италия, Финландия, Канада и Австралия замразиха финансирането на Агенцията на Организация на обединените нации за подпомагане на палестинските бежанци.

Южна Африка приканва магистратите да наредят на Тел Авив да приключи военната си интервенция

Причината – изказванията на Израел, че нейни чиновници са взели участие в офанзивата на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври , след което стартира войната в Близкия изток.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш подреди незабавно следствие. Договорите на 12 чиновници, за които Тел Авив е изпратил информация, са неотложно прекъснати.

Нови удари на Съединени американски щати и Англия по хутите

„ На всеки чиновник, забъркан в терористични дейности, ще бъде потърсена отговорност, в това число посредством престъпно гонене “, разгласи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Европейският съюз (ЕС) ще предприеме дейности, когато станат ясни резултатите от следствието. Агенцията на Организация на обединените нации обезпечава на палестинците просветителни, здравни и филантропични услуги.

Съединени американски щати оповестиха, че замразяват финансирането на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци

Междувременно хутите нападнаха петролен танкер в Аденския залив. Бунтовниците оповестиха, че нападението е в отговор на „ американско-британската експанзия “ против Йемен, а часове по-късно Вашингтон отвърна с удар против място, откъдето хутите са се канели да изстрелят друга ракета.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР