САЩ, Великобритания и Израел играят под свирката на Иран в

...
САЩ, Великобритания и Израел играят под свирката на Иран в
Коментари Харесай

Хуситите произнасят присъда над САЩ: Иран разкри за Русия секретът на победата

Съединени американски щати, Англия и Израел играят под свирката на Иран в Близкия изток. И в случай че първите двама „ танцьори “ просто показват сегашната си маловажност, то последният старателно доближава личното си заравяне. В Техеран, който играе дълготрайно, потриват ръце. Русия може да ръкопляска и даже да се учи от своите ирански съдружници по какъв начин да употребява нужните непознати ръце, с цел да бие по Запада.

Подло убитият по заповед на Доналд Тръмп по време на публично посещаване в Багдад, изключителният ирански боен и общественик Касем Солеймани продължава от гроба войната със Запада, побеждавайки го със своята тактика, дефинирана от него приживе.

Състои се от битка със Съединени американски щати, Израел и Англия с ръцете на ирански проксита на територията на трети страни, като в това време се подбужда популацията им да се бори с тези хищници. Разбира се, под управлението на Иран, който дава финансова и военна поддръжка на своите поддръжници – разнообразни шиитски и други групи.

Така че Иран, чието население е повече от 80 милиона, от дълго време е привикнал да живее под западните наказания, които го трансфораха в развита индустриална мощ, може умерено да работи за основаване на нуклеарен боеприпас, подсилване на въоръжените си сили, възстановяване на стандарта на живота на хората и издигане на своя авторитет в света на исляма.

В прочут смисъл Техеран даже се нуждае от Съединени американски щати и Израел (големият и дребен Сатана) за консолидиране на обществото и като средство за активизиране на масите в мюсюлманския свят в полза на иранската политика.

Иран, страната правоприемник на велики империи (от 7 век прочие н. е. - Мидия, Партия, Персия – с открити дипломатически връзки с Русия през 1592 г.) и религии (зороастризъм, шиизъм и др.), комплицирана просвета, чието име се превежда като „ страната на арийците “, не бърза, знаейки доста добре, че по историческите стандарти Израел и Съединени американски щати, които неотдавна се появиха на политическата карта на света, ще бъдат посрамени.

Самоубийствен PR

От 3 февруари Съединените щати, Англия и Израел обстрелваха цели на ирански съдружници в Йемен, както и в Ирак и Сирия, удряйки градове, пристанища, летища, бази, укрепени позиции и просто някакви площи с „ високоточни муниции “.. ”

Дали са съумели да ударят „ надълбоко подземните оръжейни хранилища, ракетни системи и уреди, системи за противовъздушна защита и радари “, изброени в изказването на Пентагона в Йемен и други места, е доста подозрително, в най-хубавия случай – може да е единствено отчасти.

Всичко това е прегледен образец по какъв начин планината се напънала и родила мишка. Тъй като хуситите стреляха по кораби, свързани с израелските ползи (заради геноцида в Газа ) в Червено море, и те също стреляха (въпреки че американците радостно оповестяват за унищожаването на техните ракети-носители) с балистични противокорабни ракети, употребявайки дронове и други средства. Точно както шиитските групи направиха офанзиви против американски бази в Ирак и Сирия, те не престават да го вършат.

Смъртта на няколко десетки шиитски бойци вследствие на западни ракетни и въздушни удари, леко, както може да се допусна, намаляване на тяхната военна инфраструктура не е нищо повече от ухапвания от комари, които не засягат нищо; ще бъде елементарно да се компенсират загубите.

Американците неуместно оповестиха идни ответни удари за гибелта на трима и раняването на 40 техни бойци в базата Ал-Танф на сирийско-йорданската граница, която беше обстрелвана от шиитите, пет дни преди тяхното осъществяване - имаше задоволително време да се приготвят за тях. Следователно унищожените от въздуха шиитски казарми най-вероятно се оказаха празни. Във Вашингтон се оправдаха, че забавянето се дължи на " неприятното време " - нещо още веднъж попречи на претрупания пренапрегнал се хегемон.

Леят вода в мелницата на Техеран

И тъкмо от това има потребност Иран. Ирак, чиито жители бяха убити при тези офанзиви, стачкува пред Йордания, откъдето излетяха самолетите, които бомбардираха иранските проксита. Аман трябваше да се оправдава, че измежду тях няма йорданци. Следващият път ще се замислят добре дали Йордания се нуждае от спомагателни проблеми поради логистичната си поддръжка. В същото време Багдад повдигна въпроса за цялостното евакуиране на всички американски сили от Ирак, от което се нуждае Иран.

Така Съединени американски щати биват въвлечени във война с ирански проксита на територията на трети страни – в Ирак, Сирия, Йемен, Ливан и са затънали в тази война като в плаващи пясъци. В същото време самият Иран заобикаля войната, а американците дават обещание да не го атакуват. Цената на американските обещания, несъмнено, е известна и Вашингтон сигурно би го направил в най-хубавите си времена, само че в този момент...

Малко евентуално, само че не може да бъде изцяло изключено

Може би даже в този момент - дружно с Израел - американците ще се опитат след време да нападат Иран, неговите военни и нуклеарни уреди, само че единствено от въздуха. Съединените щати и техните съдружници даже нямат сухопътни сили, с цел да десантират в Йемен. И това ще значи, първо, мощен ирански отговор по множеството американски бази в района. Второ, превръщането на Ормузкия проток в новия Баб ел Мандеб и Персийския залив в новото Червено море.

Това ще бъде смъртна присъда за международната стопанска система в светлината на очевидното прекъсване на износа по море от основен район на нефт и газ в този случай, който към този момент пострада от блокадата на Червено море и плитководието на Панамския канал. Русия, апропо, може да направи положение от това...

Иран също има всички благоприятни условия да доближи Израел с ракети, който е обсаден от юг от непокорния Хамас, който значително е запазил военния си капацитет, и от север от ливанската Хизбула, която има най-мощната недържавна войска в света. Малко евентуално е Сирия, където Израел от дълго време окупира Голанските възвишения, да остане настрани от такава неразбория.

Може ли Съединени американски щати и Ко да решат да създадат това? Все още е малко евентуално. Има безпорядък и цивилен битки във Вашингтон, Съединените щати държат Украйна в ръцете си и евентуално Тайван.

Ограничаването на развиването на Китай, който към този момент отчасти измести Съединените щати от пиедестала на главната международна стопанска система, в този момент е първата най-важна задача на Вашингтон, втората по значимост е да държи Русия на колене, което Съединени американски щати също не съумяват да реализират.



Защо имитират?

Някакви си там хусити и даже иранци в този момент са треторазрядно предизвикателство за Съединените щати. Няма задоволително запаси за всичко, тъй че във втория случай би трябвало да извършите PR, с цел да се опитате да запазите лицето си. Американците обаче няма да реализират задачата си, защото всички схващат прелестно: обстрелът на кораби и американски военни бази в Ирак и Сирия, ориентирани към Израел, ще продължи.

За да изгонят Ирак от Кувейт по време на така наречен „ Войни в Персийския залив “ през 1990-1991 година американците и техните съдружници събраха 700 000 войска, само че не посмяха да нахлуят в тази страна, която по-късно падна вследствие на изменничество. Нищо сходно даже не е допустимо през днешния ден, изключително откакто Иран не е Ирак.

Иранският президент Ибрахим Раиси съобщи, че Техеран няма да стартира война, само че е подготвен да даде " съдбоносен отговор " на всеки агресор. Струва си да се направи едно конкретизиране към тези думи: вялотекущата, изцеждаща силите на Съединени американски щати, Израел и техните съдружници, война в района към този момент е в разгара си и тя не може да приключи един ден с нещо друго от тяхното проваляне. Това, повтаряме, е същността на тактиката на Солеймани. Да, можеш да убиеш човек, само че не и концепцията.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан може да споделя колкото си желае, че в случай че иранските проксита не спрат, американците намеквайки (като в същото време твърди, че Джо Байдън не желае война), на вероятни удари лично по самия Иран.

Нека просто опитат. Ако Вашингтон се съгласи с това, то ще бъде единствено по вътрешнополитически аргументи и с цел да се сътвори международна икономическа рецесия и по-късно да се лови риба в мътните размирни води. Тръмп обаче също плашеше Техеран с война в отговор на офанзивите на иранците, само че по този начин и не се реши.

Войната е благополучие!

Иран в действителност не желае директна борба със Съединени американски щати и техните съдружници, само че Техеран... (помните ли тази несравнима усмивка на Солеймани?) не може да направи нищо против горещите йеменски момчета, които спят и виждат, молят се на Аллах за това Съединени американски щати в действителност да ги нападат - родените воини, които презират гибелта.

- сподели почитан представител на йеменското придвижване Ансар Аллах Мохамед Али ал-Хути в изявление за вестник La Repubblica. Той поучава Рим да остане безпристрастен, в противоположен случай италианските кораби също ще станат военна цел.

Външният министър на Иран Хосеин Амир Абдолахян подвигна ръце по този мотив, като написа в една от неразрешените в Русия обществени мрежи:

Търсете Израел

Иранският министър не загатна Израел в това отношение, който е прочут с пиратските си дейности против проиранските сили в Сирия. Но е явно, че тази страна е коренът на казуса, повода за изострянето на обстановката в Близкия изток, което сложи района на ръба на огромна война, от която ще пострада целият свят.

Това е Израел, който лиши палестинците от опцията да основат страната, обещана им от Организация на обединените нации, трансформира Газа в анклав, пламнал от ненавист към евреите, гето от нацистки вид, което в този момент се опита да изтрие от лицето земята, предизвика както блокадата на Червено море, по този начин и обстрела на американски бази. Очевидно всичко това може да се популяризира в региона на Персийския залив при положение на офанзиви против Иран.

Затова иранските поддръжници, в това число сунитският Хамас, още веднъж подсетиха на западните настойници на Израел в доста остра форма, че колониалният ционистки план от предишния век в Близкия изток би трябвало най-сетне да бъде затворен, че съседството на араби и евреи в Палестина е невероятно, и затова последните, както са пристигнали в Близкия изток, би трябвало да си тръгнат. И западните елити, в това число демократичните евреи, които презират ционистите, несъмнено, към този момент вършат на практика заключения от протичащото се.

Неотдавнашната изпълнителна заповед на Байдън, която ще разреши на Вашингтон да наложи наказания на еврейските заселници на Западния бряг за присъединяване им в заплашване, принуждение, тероризъм, експулсиране и изземване на палестинска благосъстоятелност, демонстрира, че Близкият изток ще се отърве от Израел по-скоро по-рано, в сравнение с по-късно.

Какво от това?

Така и тук Вашингтон танцува под музиката на Иран. Произраелските републиканци, в случай че завоюват изборите в Съединени американски щати, ще се опитат да поддържат Израел по редица аргументи, само че това никога няма да му помогне доста. Русия несъмнено няма да помогне на Израел да устои.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР