САЩ вече разполагат с тайна високоточна ракета, съобщи в. Уолстрийт

...
САЩ вече разполагат с тайна високоточна ракета, съобщи в. Уолстрийт
Коментари Харесай

WSJ: САЩ имат тайна високоточна ракета

Съединени американски щати към този момент разполагат с загадка високоточна ракета , заяви в. " Уолстрийт джърнъл ". Медията прецизира, че Централно разузнавателно управление на САЩ и Пентагонът най-малко два пъти са употребявали нова ракета, само че са запазили нейното битие в загадка. Става дума за трансформация на ракетата Hellfire.

Новата ракета носи името R9X. Тя има инертна бойна глава, която не експлодира, само че изхвърля железен снаряд с тегло към 45 кг . Така, благодарение на R9X, можете да убиете задачата, без да навредите на стоящите в близост хора и благосъстоятелност, изяснява " Уолстрийт джърнъл ".

Има и различен вид на R9X. В този модел ракетата носи пръстен от шест дълги остриета и ги прострелва секунда преди конфликта. Някои специалисти назовават ​​R9X " бомба - нинджа ".

Според в. " Уолстрийт джърнъл ", една от аргументите за развиването на тази ракета е, че терористите са се приспособили към въздушните удари на военновъздушните сили на Съединени американски щати и са почнали да се крият измежду огромни групи цивилни . Създаването на ракета стартира през 2011 година, по време на председателството на Барак Обама, който посочи нуждата да се заобикалят цивилни жертви вследствие на въздушни удари в Афганистан, Пакистан, Ирак, Сирия, Сомалия и други страни.

Информирани източници разкриват, че тайната ракета е била една от вариантите за ликвидирането на водача на " Ал Кайда " Осама бин Ладен.

През януари 2019 година в Йемен е погубен терорист Джамал ал-Бадауи, един от участниците в нападението против американския унищожител " Коул ". При офанзивата умират 17 американски моряци. В допълнение, R9X е бил употребен през 2017 година в интервенцията за елиминиране на Ахмад Хасан Абу Хаир ал Масри, който е считан за " номер две " в " Ал Кайда ". В същото време един от източниците на вестника твърди, че ракетата е била употребена най-малко шест пъти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР