САЩ вече две години разработват ракети със среден и малък

...
САЩ вече две години разработват ракети със среден и малък
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че от 2 г. произвеждат забранени ракети

САЩ към този момент две години създават ракети със междинен и дребен обхват на деяние. Това декларират от Министерство на защитата на Руската федерация часове, откакто стана ясно, че президентът на Русия Владимир Путин изтегля страната от нуклеарния контракт от 1987 година по прилика с изтеглянето на Съединени американски щати.

" Във Вашингтон, още две години преди да насочат безпочвените и недоказани обвинявания по отношение на Русия за нарушение на клаузите на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, освен са взели решение, само че и са пристъпили към подготовка за произвеждане на неразрешените по контракт ракети със междинен и дребен обхват ", настояват съветските военни, представени от " Интерфакс ".

По данни на ведомството от юни 2017 година предприятието на корпорацията Raytheon в град Тусон, щата Аризона е стартирало стратегия за разширение и рационализация на индустриалните мощности за ракети със междинен и дребен обхват на деяние. За последните две години площта на завода е увеличена с 44% - от 55 на 79 хиляди квадратни метра, а заетите на работа са скочили на 2 000.

Паралелно с това през ноември 2017 година, на практика със старта на модернизацията на мощностите там, Конгресът на Съединени американски щати отдели за Пентагона първия транш от 58 милиона $ за разработка на наземни ракети със междинен обхват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР