САЩ възложиха в петък отбранителни поръчки на няколко компании, включително

...
САЩ възложиха в петък отбранителни поръчки на няколко компании, включително
Коментари Харесай

Пентагонът поръча на Локхийд Мартин оборудване за над 1 млрд долара за 118 самолета F-35

САЩ разпоредиха в петък отбранителни поръчки на няколко компании, в това число контракт на стойност над 1 милиарда $ на " Локхийд Мартин " (Lockheed Martin Corp), заяви министерството на защитата в изказване, представено от организация Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

С този контракт се закупуват дълготрайни материали и съставни елементи, които са част от напъните за поддържане на навременното произвеждане и доставката на 118 самолета F-35 за Военновъздушни сили на Съединени американски щати, морската пехота, военноморските сили, клиенти отвън министерството на защитата на Съединени американски щати и други, се споделя в изказването на министерството за контракта на стойност 1,05 милиарда $.

По-рано този месец " Локхийд Мартин " получи от министерството на защитата контракт на стойност 431 млн. $ за доставка на нови високотехнологични мобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) и услуги за поддръжка за армията на Съединени американски щати и нейните задгранични съдружници.

Отделно " Боинг " (Boeing Co) получи контракт за 497 млн. $ за хеликоптери CH-47F, заяви в петък министерството и добави, че 30 декември 2025 година е предстоящата дата на привършване на контракта.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР