САЩ върнаха йеменските бунтовници хуси обратно в списъка си с

...
САЩ върнаха йеменските бунтовници хуси обратно в списъка си с
Коментари Харесай

САЩ обещават, че новите санкции за атаките на хусите ще сведат до минимум щетите за нуждаещите се в Йемен

Съединени американски щати върнаха йеменските бунтовници хуси назад в листата си с избрани световни терористи, натрупвайки финансови наказания в допълнение към военните удари в последния опит на администрацията на Байдън за прекъсване на офанзивите на екстремистите против световното мореплаване.

Длъжностни лица споделиха, че ще разработят финансовите наказания, с цел да сведат до най-малко вредите за 32-те милиона души в Йемен, които са измежду най-бедните и най-гладните в света след години на война сред Иран- поддържаха хусите и водената от Саудитска Арабия коалиция.

Но представители на филантропичните организации показаха угриженост, като асоциираният шеф на Oxfam America Скот Пол сподели, че решението единствено ще добави „ още едно равнище на неустановеност и опасност за йеменците, които към момента са хванати в един от най-големите филантропични рецесии в света ”.

Санкциите, които идват с формалното означение, имат за цел да отделят насилствени екстремистки групи от техните източници на финансиране.


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР