САЩ унищожиха 4 БПЛА, изстреляни от йеменската групировка Хуси, съобщи

...
САЩ унищожиха 4 БПЛА, изстреляни от йеменската групировка Хуси, съобщи
Коментари Харесай

САЩ унищожиха 4 дрона, изстреляни от хусите в Червено море

САЩ унищожиха 4 БПЛА, изстреляни от йеменската формация Хуси, заяви в четвъртък Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM), представено от анадолската организация (АА).

" Тези дейности се подхващат, с цел да се отбрани свободата на корабоплаването и да се създадат интернационалните води по-безопасни и сигурни за американския флот и търговски кораби ", споделя Централното командване на Съединени американски щати

" Между 6:00 и 22:56 ч. (време в Сана) на 28 март, и за втори следващ ден, Централното командване на Съединените щати успешно ангажира и унищожи четири безпилотни летателни апарата (БПЛА), изстреляни от подкрепяните от Иран терористи Хути в Йемен.

" Тези БПЛА бяха ориентирани към транспортен съд на обединението и боен транспортен съд на САЩ и бяха ангажирани в самоотбрана над Червено море ", сподели CENTCOM на X, добавяйки, че не са докладвани пострадвания или вреди на корабите на Съединени американски щати или обединението.

CENTCOM съобщи, че е открил, че оръжията представляват  " непосредствена опасност " за корабите на САЩ и комерсиалните кораби в района.

Йеменската формация Хуси се прицелва към товарни кораби в Червено море, притежавани или управлявани от израелски компании или транспортиращи артикули до и от Израел в знак на взаимност с палестинците в Газа.

Червено море е едно от най-често употребяваните морски пътища в света за доставки на петрол и гориво.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин неотдавна разгласи сформирането на операция  " Пазител на просперитета ", многонационална задача за битка с офанзивите на хусите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР