САЩ спряха временно предоставянето на допълнителна военна помощ за Киев

...
САЩ спряха временно предоставянето на допълнителна военна помощ за Киев
Коментари Харесай

САЩ спряха военна помощ за Украйна в размер на 100 млн. долара

САЩ стопираха краткотрайно даването на спомагателна военна помощ за Киев в размер на 100 милиона $ за закупуване на смъртоносно оръжие. Това няма нищо общо с постоянната военна помощ, която идва по график, съобщи украинският външен министър Дмитрий Кулеба.

По-рано „ Политико ” заяви, че на фона на съветските военни учения Съединени американски щати имат намерение да дават на Украйна 100 млн. $ спомагателна помощ, само че се отхвърлиха от това в навечерието на срещата на върха Съединени американски щати – Русия в Женева. Белият дом разяснява като „ нелепост ” известието за прекъсване на военната помощ за Киев.
 Съединени американски щати одобри невиждана военна поддръжка за Гърция Съединени американски щати одобри невиждана военна поддръжка за Гърция
Американският сенатор Боб Менендес, ръководител на комисията по външни връзки на Сената, през днешния ден се причисли към сенатора Марко Рубио...

„ Този пакет беше авариен проект при положение на по-нататъшно изостряне на ситуацията в Донбас. Той няма никакво отношение към постоянната военна помощ, която Съединени американски щати дават на Украйна и която се дава по график ”, сподели Кулеба.

Той, обаче, попита, какво би се случило, в случай че на следващия ден стартира войник. Според него, не е задоволително просто да бъдат получени 100 млн. $ от Съединени американски щати – този авариен пакет би трябвало да бъде осъществен: закупен, получен, доставен на войските, с цел да не бъде късно, сподели Кулеба в изявление за интернет изданието LIGA.net.

От 2014 година Съединени американски щати са дали на Украйна към 2,5 милиарда $ за военна поддръжка.

Източник/ РИА Новости
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР