САЩ спешно привикват руския посланик след свалянето на дрона Руски

...
САЩ спешно привикват руския посланик след свалянето на дрона Руски
Коментари Харесай

Руски изтребител и американски дрон се сблъскаха над Черно море

САЩ незабавно привикват съветския дипломат след свалянето на дрона
Руски изтребител се е сблъскал с американски дрон над Черно море, оповестява Би Би Си. Военновъздушните сили на Съединени американски щати са били принудени да свалят безпилотното устройство, осведоми медията, като се базира на информация от американските военни. Дронът е правил рутинна интервенция в интернационалното въздушно пространство, когато два съветски самолета са се пробвали да го прихванат.

В известието от военните на Съединени американски щати се показва още, че това е " небезопасен и непрофесионален акт на руснаците ".

" Нашият дрон MQ-9 Reaper извършваше рутинни интервенции в интернационално въздушно пространство, когато е бил прехванат и ударен от съветски аероплан. Това е довело до злополука и цялостно заличаване на MQ-9 ", e обяснил генералът от военновъздушните сили на Съединени американски щати Джеймс Хекър.

По информация на " Ройтерс "  руският изтребител Су-27 е блъснал витлото на дрона, след което той се е разрушил в Черно море.

Дроновете MQ-9 Reaper са огромни безпилотни летателни апарати с обсег на крилата 20 м (66 фута), предопределени за наблюдаване на огромна надморска височина. Шашанк Джоши, редактор по въпросите на защитата за списание Economist, сподели, че руснаците може да са се опитвали да сплашат дрона, до момента в който е пренасял връзките им.

За конфликта е бил известен и американският президент Джо Байдън. Привикан е незабавно съветския дипломат. 

Руските изтребители не са осъществили контакт с американски дрон над Черно море, споделиха от Москва. Оттам се добавя, че заради неочаквана маневра американският дрон е минал в „ неконтролируем полет със загуба на височина и се е сблъскал с водната повърхнина “.„ Руските изтребители не са употребявали бордови оръжия и не са влезнали в контакт с американския дрон, като наред са се върнали на летището “, приключва изказването, представено от ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР