САЩ снощи обвиниха Русия, че е изстреляла най-малко девет севернокорейски

...
САЩ снощи обвиниха Русия, че е изстреляла най-малко девет севернокорейски
Коментари Харесай

САЩ и Русия влязоха в сблъсък в ООН относно Северна Корея

САЩ нощес упрекнаха Русия, че е изстреляла минимум девет севернокорейски ракети против Украйна, а Москва назова Вашингтон " директен съизвършител " в свалянето на съветски самолет миналия месец, съобщи Ройтерс.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя и заместникът на непрекъснатия представител на Съединени американски щати Робърт Ууд си размениха обвинявания по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна, свикано по искане на Москва.

Русия нахлу в Украйна преди съвсем две години, показва Ройтерс.

" Към днешна дата Русия е изстреляла доставени от КНДР балистични ракети против Украйна най-малко девет пъти ", съобщи Ууд пред 15-членния Съвет за сигурност на Организация на обединените нации, употребявайки формалното наименование на Северна Корея - Корейска народнодемократична република (КНДР).

" Русия и КНДР би трябвало да бъдат държани виновни за своите дейности, които подкопават дългогодишни отговорности по линия на резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", добави той.

И Москва, и Пхенян отхвърлят обвиняванията на Съединени американски щати, само че предходната година дадоха обещание да задълбочат военните си връзки, отбелязва Ройтерс. След началото на войната в Украйна Русия ускори връзките си със Северна Корея и други враждебни на Съединени американски щати страни като да вземем за пример Иран. Тези връзки са източник на паника за Запада.

Самолет Ил-76 на съветските военновъздушни сили падна от небето на 24 януари. Русия съобщи, че всички 74 души на борда, в това число 65 пленени украински бойци на път да бъдат разменени за съветски пленници, са починали, и упрекна Киев, че е свалил самолета, написа Българска телеграфна агенция.

" Разполагаме с неопровержими доказателства, че ракета земя-въздух " Пейтриът " (Patriot) е била употребена за нанасяне на удара, което не оставя никакво подозрение, че Вашингтон е директен съизвършител и в това закононарушение ", съобщи Небензя пред Съвета за сигурност.

Миналата седмица руски следователи обявиха, че разполагат с доказателства, показващи, че украинските военни са свалили военния транспортен аероплан с създадени в Съединени американски щати ракети земя-въздух " Пейтриът ".

Русия изиска Съветът да се събере през вчерашния ден, откакто съобщи, че Украйна е умъртвила минимум 28 души, когато тази събота е употребила доставени от Запада ракети, за да порази пекарна и ресторант в следената от Русия Източна Украйна.

Високопоставеният украински посланик в Организация на обединените нации Сергий Дворник упрекна Русия че злоупотребява със Съвета за сигурност, " с цел да популяризира имитации ".

Ууд съобщи, че САЩ не са в положение да ревизират информацията чрез самостоятелни източници, обвинявайки неналичието на самостоятелни медии, само че изрази страдание за всички цивилни жертви. " За да бъдем ясни, Русия е единственият агресор в тази война и единственият, който може да приключи тази война през днешния ден ", добави той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР