САЩ смятат да въведат срещу Иран много по-твърди санкции от

...
САЩ смятат да въведат срещу Иран много по-твърди санкции от
Коментари Харесай

САЩ затягат санкциите срещу Иран


Съединени американски щати считат да вкарат против Иран доста по-твърди наказания от съществувалите до пописването през 2015 година на интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.

„ Съединени американски щати считат да затегнат глобите “, сподели дипломатът пред публицисти на борда на самолета при връщането си от азиатската обиколка, цитират думите на американския държавен секретар непознатите организации.

По думите на Помпео, глобите са в отговор на „ злонамерените дейности “ на иранското държавно управление и, че резултатът от глобите носи иранското държавно управление.

„ Иранският народ е неудовлетворен не от американците, а от личните си водачи “, сподели Помпео и добави: „ Това е просто незадоволеност на иранския народ от своето държавно управление. Президентът (на Съединени американски щати Доналд Тръмп) доста ясно даде да се разбере, че народът на Иран би трябвало да има по-голямо право на глас по въпроса за това кой да ги управлява “.

Днес изтича срокът, в който Съединени американски щати би трябвало да възстановят първата част от глобите против Иран.

По-рано шефът по политическо обмисляне на държавния департамент на Съединени американски щати Брайън Хук съобщи, че тези наказания ще обиден автомобилния бранш на Иран, а също по този начин търговията със злато и други метали.

Вторият пакет от антиирански наказания би трябвало да влезе в действие до 4 ноември. Тези ограничаващи ограничения ще касаят енергийния бранш на Иран, преводите, имащи отношение към въглеводородните първични материали, и преводите, свързани с централната банка на Иран.

Санкциите на Съединени американски щати против Техеран ще обгръщат също по този начин и фирмите от трети страни, които не престават да поддържат настоятелен връзки с Иран.

В тази връзка през месец май Европейската комисия предприе стъпки по опазване на интереса на европейските компании в Иран. За задачата бе създаден блокиращ правилник, който разрешава на европейските компании да не се преценяват с екстериториалните наказания на Съединени американски щати, както и приемане на компенсации, зараждащи вследствие на такива наказания.

Междувременно обаче редица медии оповестяват за предизвестия от американска страна, че няма опция европейските компании да заобиколят глобите. Сенаторите от Републиканската партия на Съединени американски щати са изпратили по този мотив и писма до посолствата на Франция, Германия и Англия в Съединени американски щати, в които упорстват за спазване на американските наказания.

Междувременно DW заяви, че по данни на Федералното обединяване на търговско-промишлените покои в Германия (DIHK) за първите пет месеца на 2018 година размерът на немския износ на Иран е намалял с 4 %, като отрицателната наклонност се резервира. Много от компании, които през 2017 година са разкрили даже представителства в Иран в този момент се изтеглят.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР