САЩ смятат, че трябва да има международна мисия, която да

...
САЩ смятат, че трябва да има международна мисия, която да
Коментари Харесай

САЩ смятат, че трябва да има международна мисия в Нагорни Карабах

Съединени американски щати считат, че би трябвало да има интернационална задача, която да обезпечи бистрота, убеденост и доверие на жителите на Нагорни Карабах, съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър, представен от арменската новинарска организация АРМЕНПРЕС.

" Смятаме, че би трябвало да има интернационална задача, която да обезпечи бистрота, убеденост и сигурност както на жителите на Нагорни Карабах, по този начин и на интернационалната общественост, че правата и сигурността - техните права и сигурност - ще бъдат предпазени поради обществените изказвания на Азербайджан ", сподели Милър, помолен да разяснява апелите на Армения за интернационално наличие в Нагорни Карабах. " Имаше дейни полемики по този въпрос. Не разполагам с никаква информация в какво са се състояли диалозите, само че от известно време призоваваме за такава задача и работим с нашите съдружници и сътрудници, с цел да я осигурим ", добави той.

" Наистина мисля, че Русия сподели, че не е сътрудник, на който може да се разчита в региона на сигурността ", сподели Милър във връзка връзките сред Армения и Русия, по-специално разяснявайки недоволството на арменския министър-председател от осъществяването на отговорностите на Русия като страна съдружник.

Милър посочи смисъла на постигането на спокойно съглашение сред Армения и Азербайджан.

" Това, което съгласно нас е значимо, е Армения и Азербайджан да реализират трайно спокойно съглашение. Това е нещо, за което настояваме от известно време. Това е нещо, за което обществено декларирахме, че съгласно нас е постижимо, в случай че и двете страни са подготвени да създадат сложни взаимни отстъпки. Очевидно е, че през последните няколко месеца това не се случва. Отбелязвам, че президентът Алиев и министър-председателят Пашинян оповестиха, че ще се срещнат идната седмица. Смятаме, че е значимо те да се срещнат и в последна сметка да преодолеят различията сред страните си ", добави Милър в отговор на въпрос дали Съединени американски щати считат, че териториалната целокупност на Армения е в заплаха, като се има поради, че американският държавен секретар Антъни Блинкън е разговарял с арменския министър председател Пашинян през уикенда и е удостоверил поддръжката на Съединени американски щати за териториалната целокупност на Армения.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР