САЩ смятат, че Русия вече разполага с ирански безпилотни самолети,

...
САЩ смятат, че Русия вече разполага с ирански безпилотни самолети,
Коментари Харесай

САЩ смятат, че Русия вече притежава ирански безпилотни самолети, твърдят източници

САЩ считат, че Русия към този момент разполага с ирански безпилотни самолети, способни да носят оръжие, които евентуално ще бъдат употребявани на бойното поле в Украйна, оповестяват от администрацията на Байдън пред CNN . Руснаците са взели дроновете от иранско летище по-рано този месец и са ги транспортирали назад до Русия с товарни самолети в средата на август, споделят чиновниците.

В края на предишния месец съветски чиновници започнаха образование за работа с безпилотните самолети в Иран, заяви CNN, а в този момент Съединени американски щати считат, че Русия публично е закупила и трансферирала безпилотните самолети от серията Mohajer-6 и Shahed - Shahed-129 и Shahed-191 - назад в Русия, евентуално за потребление във войната в Украйна.

И двата типа БЛА, или безпилотни летателни апарати, могат да носят точно управляеми муниции и да се употребяват за наблюдаване. Руските оператори към момента се образоват с дроновете в Иран, настояват чиновниците, а Съединени американски щати считат, че Русия има намерение да внесе стотици от тях, с цел да ги употребява за офанзиви въздух-повърхност, електронна война и целеуказване в Украйна.

Вестник Washington Post пръв заяви, че дроновете са били предадени на Русия.

Въвеждането на иранските безпилотни самолети, които могат да се употребяват и за наблюдаване, може да окаже доста въздействие на бойното поле, защото Русия се стреми да понижи въздействието на високомобилните артилерийски ракетни системи (HIMARS), които Съединени американски щати и техните съдружници предоставиха на Украйна. HIMARS имат обхват от 78,8 км и разрешават на Украйна да нападна цели зад съветската фронтова линия.

Служителите на американското разузнаване обаче считат, че при тестванията на доста от дроновете, които Русия е закупила от Иран, към този момент е имало многочислени повреди, тъй че не е ясно до каква степен те ще трансформират разпоредбите на играта за руснаците, когато бъдат ситуирани.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР