САЩ смятат, че Иран е длъжен да се промени и

...
САЩ смятат, че Иран е длъжен да се промени и
Коментари Харесай

Иран не вярва, че е възможен компромис с Америка

САЩ считат, че Иран е задължен да се промени и да стане подобен, какъвто бе до ислямската гражданска война, съобщи президентът Хасан Рухани, представен от Mehr News Agency.

Според него позициите на Техеран и Вашингтон по доста въпроси се разминават съществено, което води възможностите за компромис към нулата. Той означи, че Иран съумява да устои под напора на американските наказания, само че те основават съществени проблеми в страната. „ Ние се намираме в положение на психическа и икономическа война. Съединени американски щати основават проблеми за Иран и за народа му. Но ние ще загубим, в случай че се върнем в предишното “, сподели Рухани.

Президентът заяви, че Вашингтон има желание да смени властта в Иран.

На 5 ноември 2018 година Съединени американски щати постановиха втори пакет от наказания против Техеран, в който влизат енергетиката, корабоплаването и финансовият бранш. Санкциите лимитират иранската Национална петролна компания, не разрешават на задграничните финансови организации да организират интервенции с Централната и други ирански банки. Те обгръщат и активността на иранските пристанища, корабостроителници и морските превозвачи. В „ черния лист “ на Съединени американски щати са включени и корабоплавателните компании на Иран.

На 8 май м.г. президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи излизането на Вашингтон от нуклеарната договорка с Иран и заяви за налагането на първия стадий от глобите против страната. След това иранските управляващи внесоха иск в Международния съд на Организация на обединените нации с претекста, че едностранните наказания на Съединени американски щати нарушават съглашението за другарство, стопански връзки и консулски права, подписано сред двете страни през 1955 година

Днес ръководителят на Революционния съд на Иран Муса Газанфарабади прикани за отбрана на достиженията на ислямската гражданска война във връзка нейната 40-годишнина. „ Ако ние не помогнем да защитим постигнатото от ислямската гражданска война, то това ще създадат иракското опълчение „ Хашди Шаби “, афганистанската дивизия „ Фатимиюн “, пакистанската бригада „ Зейнебиюн “ и въстаниците от шиитското придвижване „ Ансаруллах “ “, съобщи съдията по време на среща с богослови.

Според него един от най-важните проблеми на Иран е шпионажът, а някои от представителите на иранските управляващи не отдават значение на отчетите, направени от органите за сигурност по този въпрос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР