САЩ. Служители на разузнаването заявиха във вторник, че са използвали

...
САЩ. Служители на разузнаването заявиха във вторник, че са използвали
Коментари Харесай

Американското разузнаване казва, че катастрофална повреда на двигателя на ракета, изстреляна от палестински бойци, е причинила взрив в болница

Съединени американски щати. Служители на разузнаването обявиха във вторник, че са употребявали прихванати сигнали, голям брой видео източници, фотоси и технологии за геолокация, с цел да стигнат до оценка с „ висока степен на убеденост “, че израелските муниции не са източникът на смъртоносната детонация в болничното заведение Ал-Ахли в Газа предходната седмица, излагайки нови детайлности за случай, който разпали напрежението в Близкия изток.

Вместо това, споделиха публични лица, детонацията евентуално е била породена от ракета, изстреляна от палестински екстремисти, които страдаха от „ пагубна щета на мотора “, която се отдели и по-късно задвижи бойната глава на оръжието в болничния комплекс.

Анализаторите заключиха с ниска степен на убеденост, въз основа на прихванати сигнали, че екстремистката формация Палестинският ислямски джихад е виновна за изстрелването. Служителите, които описаха разбора, приказваха при изискване за анонимност, с цел да опишат сензитивна информация.

Прихващанията включват бойци на Хамас, които спекулират кой е изстрелял оръжието, споделиха публични лица.

" Не можем да потвърдим кои са те. Не можем да потвърдим, че това, което разискват в прихващането, в действителност се е случило ", сподели чиновник на американското разузнаване.

Длъжностните лица показаха две аргументи за по-убедителното си решение, че израелските сили не са виновни за детонацията на 17 октомври. Първо, споделиха те, леките структурни вреди, породени на болничното заведение, са в сходство с ракета и „ не са в сходство с по-големите кратери и по-широките резултати на гърмежа “, които са свързани с изхвърлени от въздуха муниции или артилерийски снаряди.

Второ, те споделиха, че многочислените видеозаписи от полета на изстрелването демонстрират, че ракетата е изстреляна от линията Газа и е пътувала на североизток. В рамките на секунди след изстрелването формалните лица споделиха, че " изменчивият интензитет " на струята на ракетата допуска несигурно изгаряне на мотора, което е последвано от удар на един обект в земята и скоро по-късно от втори.

" Нашето умозаключение е, че евентуално е имало пагубна щета на мотора, която е разделила мотора и бойната глава ", сподели един от чиновниците. „ Бойната глава падна в болничния комплекс и това беше втората детонация и доста по-голяма.

Няма актуализация на първичната оценка с ниска надеждност на американските организации, че гърмежът е довел до 100 до 300 жертви, брой по-нисък от това, което Хамас твърди.

„ Много е мъчно да добиеш добра визия за случилото се, изключително в мъглата на войната “, сподели един чиновник. в Газа беше " много високо ".

„ [Т]ова в действителност се вписва в дълготраен, дълготраен модел във връзка с характерностите на ракетата “, добави един чиновник. Няма " индикации ", че болничното заведение е предопределена за цел на екстремистите, сподели той.

Длъжностните лица споделиха, че анализаторите от разузнаването са прегледали изображения и видеоклипове с отворен код на всевъзможни парчета от гърмежа, които биха могли да идват от израелски муниции, както настояват палестинските сили, само че не са разкрили доказателства в поддръжка. Те също по този начин споделиха, че анализаторите са изключили, че някакъв тип прехващач Iron Dome е предизвикал разпадането.

„ Уверени сме, че видеото, което анализирахме, демонстрира ракета, излитаща от Газа, претърпяла пагубна щета и по-късно кацаща назад в Газа, без да е била прихваната от Iron Dome “, сподели един чиновник.

Длъжностните лица споделиха, че разследващата общественост не може да изключи опцията да излезе нова информация, която да промени оценката им.

Висш чиновник от разузнаването, който взе участие в брифинга във вторник, също сподели, че самостоятелната видимост на разследващите организации за екстремистките действия в Газа е „ лимитирана “.

„ С течение на времето това, на което разчитахме, е от ден на ден нашите израелски сътрудници да споделят с нас прозрение в протичащото се “, сподели той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР