САЩ силно подкрепят договора от Преспа, който отваря пътя пред

...
САЩ силно подкрепят договора от Преспа, който отваря пътя пред
Коментари Харесай

Джон Съливан в Скопие: САЩ силно подкрепят Преспанския договор

САЩ мощно поддържат контракта от Преспа, който отваря пътя пред Македония да заеме заслуженото си място в Европейски Съюз и НАТО, съобщи американският заместител държавен секретар Джон Съливан на обща конференция с македонския министър председател Зоран Заев, съобщи МИА.

Съединени американски щати се застъпват за постоянна и сигурна Югоизточна Европа, а Македония е основен фактор в района за реализиране на тази цел, съобщи Съливан. Той похвали премиера Заев и ръководителя на дипломацията Никола Димитров, както и депутатите, които поддържаха конституционните промени. Съливан прикани и другите парламентаристи да поддържат измененията, да оставят настрани тяснопартийните цели и да следват националните ползи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вашите гласове сложиха вашата страна на пътя на несъмнено и просперитетно бъдеще. С продължаването на процеса в Народното събрание призоваваме повече депутати да оставят настрани партийните ползи и да останат фокусирани върху общите стратегически цели. Няма друга опция, вярата за по-светло бъдеще за вашата страна са на една ръка разстояние, сподели Джон Съливан.

Македонският министър председател Зоран Заев оцени, че визитата на заместител държавния секретар на Съединени американски щати е още едно доказателство за непрекъснатата и поредна поддръжка на Съединени американски щати за Република Македония.

Заев акцентира, че основните стратегически цели на Македония остават Европейски Съюз и НАТО. Той сподели, че Македония е отдадена на районното съдействие и се застъпва за мощни и постоянни Балкани с поддръжката на Европейски Съюз и Съединени американски щати.

В Република Македония сътворяваме условия за политическа среда, която ще разреши реализацията на Договора от Преспа в целокупност, и ще сведем до най-малко рисковете, а сполучливият край в Народното събрание е нашият билет за влизане в НАТО, съобщи Заев. Той добави, че държавното управление остава отдадено на промените, с цел да има положителни резултати и да се удостовери решението за започване на договаряния за участие на Македония в Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР