САЩ ще затегнат процедурата за предоставяне на убежище, за да

...
САЩ ще затегнат процедурата за предоставяне на убежище, за да
Коментари Харесай

САЩ с по-строго отношение към искащите убежище

САЩ ще затегнат процедурата за даване на леговище, с цел да лимитират напора от Централна Америка, заяви американският министър на правораздаването Джеф Сешънс, съобщи БГНЕС.
Твърдения за домашно принуждение или принуждение от страна на незаконни банди към този момент няма да са задоволителни за внасяне на молба за леговище, изясни Сешънс.
" Един чужденец може да бъде жертва на закани и принуждение заради разнообразни аргументи, свързани със обществени, стопански, фамилни и други условия от персонален темперамент. Статутът на емигрант не е панацея за лекуване на всички несгоди ", акцентира американският министър.
Произнасяйки се по молбата на салвадорка, която желае леговище тъй като мъжът и в продължение на години я изнасилва и бие, Сешънс напомни, че хората, които желаят подобен статут, би трябвало да потвърдят, че са жертви на гонене поради своята народност, политически убеждения или принадлежност към етническа, религиозна или обществена група. Дефинирането на тези претекстове не може да бъде разширено или неразбираемо. Той отхвърли предишно решение, съгласно което фамилното принуждение може да е съображение за искане на леговище.
Единственият факт, че една страна може да не се оправя с предотвратяването на някои закононарушения – фамилно принуждение или принуждение от страна на незаконни банди, не може да бъде съображение за искане на леговище, посочи Джеф Сешънс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР