САЩ ще защитят Израел в случай на иранско нападение, заяви

...
САЩ ще защитят Израел в случай на иранско нападение, заяви
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ ще защитят Израел в случай на иранско нападение

Съединени американски щати ще защитят Израел при положение на иранско нахлуване, съобщи представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Иран - ИзраелЛошо време и претрупан вертолет предизвикали гибелта на някогашния ирански президентТехеран разгласи, че ответните дейности на Иран против Израел може да се забавят " Хамас " и " Ислямски джихад " поеха отговорност за бомбения гърмеж в Тел Авив.

Пред израелския ефирен " Канал 12 " американският представител сподели, че е мъчно да се вършат предвиждания по отношение на възможна иранска офанзива, само че добави, че Белият дом приема иранската реторика в тази тенденция за сериозна.

" Смятаме, че те към момента са готови и подготвени да извършат офанзива, в случай че желаят да го създадат, заради което ние възстановяване силовата си позиция в района ", сподели той.

" Нашите послания към Иран са, били са и ще останат поредни. Първото обръщение е: Не го правете. Няма причина за ескалация. Няма причина евентуално да се стартира някакъв тип районна война. И второто обръщение е: Ние ще бъдем подготвени да защитим Израел, в случай че се стигне до това ", сподели Кърби.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР