Бракът е съпътстван от хубави и трудни моменти. Без значение дали

...
Бракът е съпътстван от хубави и трудни моменти.
Без значение дали
Коментари Харесай

Вижте тези 10 съвета за щастлив брак от специалисти по връзките

Бракът е придружен от хубави и сложни моменти.
Без значение дали имаме мотив за наслада или обстановка за разрешаване, те изпитват и двата колегата в един брак. Дали са подкрепящи се, дали не си завиждат, дали не липсва преданост от страна на единия и т. н.
В идващите редове споделяме 10 скъпи съвета за благополучен брак от експерти по връзките. 

1. Бъдете положителни един към различен всеки ден – Състрадание, схващане, почитание и съпричастност. Ако не употребявате някое от тях, то бракът ви няма по какъв начин да е благополучен.

2. В разногласията бъдете уважителни един към различен – Без крясъци, обиди, жлъч, увещание за минали случки, операции и т. н. Емоциите не трябва да бъдат потискани, само че е значимо да не им разрешаваме да работят разрушително за любовта ни.

3. Знайте разликата сред рецензия и недоволство – Критиката е негативна оценка на държанието ви или държанието на колегата ви. Докато недоволството е да кажете на другия човек какво желаете и от какво имате потребност да продължите напред. Оплакванията са позитивни и за бъдещето, а рецензията е отрицателна и за предишното.

4. Избягвайте презрението, обвиняването или засрамването на колегата ви – Това няма да докара до разрешаване на проблемите, а единствено до отдалечаването ви един от различен.

5. Изключете негативизма и акцентирайте върху позитивното – Щастливата двойка се прегръща и се усмихва.

6. Отделете време да обсъдите какво желаете и имате потребност един от различен – Създайте връзка и брак, учредени на полезности. Ако сте съгласни с главните си полезности, можете да се справяте по-добре с споровете.

7. Спазвайте обещанията си – Нещо доста значимо, в случай че желаете бракът ви да се развива и да ви носи повече благополучие.

8. Покажете благодарност, когато вашият сътрудник направи нещо хубаво за вас – Лесно е да кажете благодаря. Но това важи и за него, а в случай че той/тя го не помни, напомнете му го без непотребни драми.

9. Поемете ангажимент да „ работите “ във взаимоотношенията – Бъдете част от решението. Да, от време на време ще е мъчно. Прошката и разрешаването на спорове в брака ни дават визия до каква степен здрава основа имаме, върху която да градим.

10. Консултирайте се с психолог или фамилен терапевт – Ако смятате, че с колегата ви не можете да се справите с някои проблеми, не се срамувайте да потърсите професионална помощ за брака си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР