САЩ ще започнат производството на компоненти за системи за крилати

...
САЩ ще започнат производството на компоненти за системи за крилати
Коментари Харесай

САЩ започват производството на части за комплекси за крилати ракети с наземно базиране

САЩ ще стартират производството на съставни елементи за системи за крилати ракети с наземно базиране, заяви Пентагонът, откакто Вашингтон разгласи, че има намерение да излезе от Договора за очистване на ракетите със междинен и по-малък обхват, съобщи Ройтерс.

"Ще стартираме производството на съставни елементи в границите на развойните тествания на тези системи - дейности, които допреди 2 февруари щяха да опонират на отговорностите ни по контракта ", сподели говорителката на Пентагона подполковник Мишел Балданза.

"Тази развойно-изследователска активност е замислена по този начин, че да бъде обратима, ако Русия стартира още веднъж да извършва изцяло и по проверим метод отговорностите си по контракта, преди ние да сме излезли от него през август 2019 година ", добави тя.

Пентагонът съобщи, че тези действия ще бъдат стандартни, а не нуклеарни. Миналия месец Съединени американски щати оповестиха, че след шест месеца ще излязат от контракта, в случай че Москва не приключи действия, които съгласно Вашингтон са в нарушаване на пакта, подписан през 1987 година

Русия разгласи, че прекратява отговорностите си по контракта. Москва отхвърля да е нарушавала документа и упрекна Вашингтон, че на собствен ред го нарушава, което Съединени американски щати отхвърлиха.

Франк Роуз, някогашен помощник-държавен секретар на Съединени американски щати за контрола на въоръжаването, а в този момент помощник на вашингтонския мозъчен концерн Институт "Брукингс ", съобщи, че изказването на Пентагона може да има за цел да сложи под напън Русия да стартира още веднъж да извършва контракта.

"Според мен най-вероятно става дума за политически сигнал, имащ за цел да даде ясно да се разбере, че Съединени американски щати са съществени в желанието си да разположат нова крилата ракета с наземно базиране, в случай че Русия не стартира още веднъж да извършва контракта ", сподели Роуз.

Организация на обединените нации прикани Съединени американски щати и Русия да запазят контракта, тъй като съгласно международната организация без него светът ще стане по-несигурен и неустойчив, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР