САЩ ще започнат от 23 август да събират по 25

...
САЩ ще започнат от 23 август да събират по 25
Коментари Харесай

САЩ ще наложат 25 процента мита върху още китайски вносни стоки за 16 милиарда долара

САЩ ще стартират от 23 август да събират по 25 % мито върху още китайски артикули за 16 милиарда $, заяви офисът на комерсиалния представител на Съединени американски щати, представен от международните организации.

Тези нови мита се прибавят към към този момент въведени на 6 юли 25-процентни мита върху китайски артикули за 34 милиарда $. Китай реагира с налагане на същите мита върху американски артикули на същата стойност.

Окончателният лист за 25-процентни мита върху китайски артикули за общо 50 милиарда $ съдържа 279 продукта.

Двете най-големи международни стопански системи са в търговски спор след обвиняванията на Съединени американски щати, че Китай употребява нападателни тактики, в това число киберкражби.

Администрацията на Тръмп упреква Китай, че лишава американските компании от опцията да експлоатират лицензи, както и че прониква в американски търговски компютърни мрежи за приемане на забранен достъп до значима комерсиална информация.

На 1 август комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър заяви, че президентът Тръмп му е упълномощил да изследва опцията да усили митата от 10 на 25 % върху китайски вносни артикули за 200 милиарда $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР