САЩ ще търсят и официални разговори с ПекинРазширяването на формата

...
САЩ ще търсят и официални разговори с ПекинРазширяването на формата
Коментари Харесай

Москва кани Лондон и Париж на ядрени преговори

САЩ ще търсят и публични диалози с Пекин
Разширяването на формата е неизбежно

Русия съобщи, че желае Англия и Франция да бъдат включени в уголемен формат на договаряния за контрола на нуклеарните оръжия със Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Високопоставени съветски и американски представители се срещнаха в сряда в Женева, с цел да рестартират договарянията за понижаване на напрежението сред двете най-големи нуклеарни сили в света, чиито връзки са в най-ниската си точка от времето на Студената война.

Руският дипломат във Вашингтон, Анатолий Антонов сподели, че е неизбежно двете страни в последна сметка да прегледат разширение на формата на договарянията за контрола на нуклеарните оръжия с включването на още международни сили, и че Москва вижда привличането на Англия и Франция като приоритет в това направление.

„ Този въпрос стана изключително настоящ в светлината на неотдавнашното решение на Лондон да усили оптималния брой на нуклеарните си бойни глави с 40 % - до 260 единици”, уточни през днешния ден Антонов в изказване, оповестено от съветското външно министерство. В обособен коментар съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков който бе на договарянията в Женева сподели, че Съединени американски щати желаят и Китай да бъде включен в разширени договаряния за надзор на нуклеарните оръжия, съобщи организация „ Интерфакс”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР