САЩ ще спазват договора за ракетите с малък и среден

...
САЩ ще спазват договора за ракетите с малък и среден
Коментари Харесай

Еспър: САЩ ще спазват ракетния договор до последната минута на действието му

САЩ ще съблюдават контракта за ракетите с дребен и междинен обхват, до последната минута на неговото деяние.Това съобщи на конференция в Брюксел след срещата на страните от НАТО изпълняващият функционалностите на министър на защитата Марк Еспър.

Той уточни, че Русия разпалва експанзия в Европа. По думите му, Алиансът би трябвало да е подготвен да отговори на съветските дейности.

Еспър увери, че Съединени американски щати ще положат всички старания, с цел да може НАТО да отговори на всички вероятни провокации и на заканите от страна на Русия.

" За каквато и форма на съветска експанзия да става дума, Съединени американски щати ще положат старания, с цел да приспособяват НАТО към съответното равнище на въздържане и защита ", разяснява изпълняващият функционалностите на министър на защитата.

Той подсети, че 30 години след рухването на Берлинската стена Русия продължава да се стреми към надзор над съседите си и се намесва в демократичните процеси в суверенни страни.

Еспър означи, че Съединени американски щати са почнали създаването на стандартни неядрени ракети със междинен обхват. Те ще станат част от европейската система за противоракетна защита.

" Военната интензивност на Москва в Близкия Изток, във Венецуела и на други места удължава страданията на хората и обезпечава поддръжка за автократите ", акцентира краткотрайно ръководещият Пентагона.

Той подсети, че Русия не съблюдава обещанията си и нарушава интернационалните съглашения.

Еспър акцентира, че Москва развива капацитета си в космоса и киберпространството. Според информация на американската страна, през 2020 година Москва ще похарчи 28 милиарда $ за рационализация на нуклеарните си ракети.

По-рано шефът на Пентагона съобщи, че Съединени американски щати не възнамеряват разполагане на нуклеарно оръжие в Eвропа, съобщи Дойче веле.

Съединени американски щати започнаха процедура по излизане от контракта на 2 февруари, откакто неведнъж уличаваха Русия в нарушение на уговорките към съглашението. След това Москва разгласи, че се оттеля от контракта, като съобщи, че дава отговор огледално на дейностите на Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР