САЩ ще разположат в Полша 2 000 военни, които в

...
САЩ ще разположат в Полша 2 000 военни, които в
Коментари Харесай

САЩ прехвърлят в Полша войските от Германия

САЩ ще разположат в Полша 2 000 военни, които сега са в Германия, оповестява „ Газета Правна “, представена от БГНЕС.
Полският президент Анджей Дуда възнамерява да посети Съединените щати на 24 юли. Една от главните тематики на диалозите му с американския президент Доналд Тръмп ще бъде военното съдействие.
" До 2 000 американски бойци би трябвало да дойдат в страната ни, а не до хиляда, както се предполагаше по-рано. Предислоцирането на V корпус на американската войска, което в този момент е в Германия, също ще бъде преразпределено ", се споделя в отчета.
Също по този начин, съгласно изданието, Съединени американски щати " имат проект за разполагане на към 30 американски изтребителя F-16 в Полша ".
В допълнение вестникът оповестява, че по време на визитата на Дуда в Съединените щати ще бъде контрактувано да бъдат предадени на Полша пет използвани транспортни самолета С-130 Херкулес.
Според изданието, Полша скоро ще разгласи желанието си да закупи бойни хеликоптери от Съединени американски щати. " Очаква се това да бъдат AH-64 Apache или Bell AH-1Z Viper ", се споделя в изказване.
По време на визитата президентите Дуда и Тръмп възнамеряват да подпишат DCA Закон за съдействие в региона на защитата (DCA - Defence Cooperation Act) регламентиращ изискванията, при които американските войски ще бъдат ситуирани в Полша.
Полша и Съединени американски щати разискват усилването на американското военно наличие на полска територия от есента на 2018 година, когато по време на посещаване на Дуда във Вашингтон беше изразена самодейност за основаването на „ Форт Тръмп “ в страната за първи път.
В момента в Полша има към 5 000 американски бойци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР