САЩ ще продължат да предоставят финансова и хуманитарна помощ на

...
САЩ ще продължат да предоставят финансова и хуманитарна помощ на
Коментари Харесай

Залмай Халилзад: Афганистан ще бъде сред първите, получили американска помощ

Съединени американски щати ще продължат да дават финансова и филантропична помощ на след изтеглянето на американските войски от ислямската република, оповестява ТАСС. Това съобщи специфичният делегат на Съединени американски щати за Афганистан Залмай Халилзад в изявление за Der Spiegel.
" Няма да напуснем Афганистан. Когато изтеглянето на войските завърши, ще отворим нова глава в нашето партньорство ", сподели Халилзад. „ Афганистан ще бъде измежду първите получатели на американска и задгранична помощ , която включва поддръжка за афганистанските сили за сигурност, помощ за развиване и филантропична помощ “, добави специфичният делегат на Съединени американски щати, отбелязвайки, че американските съдружници „ споделят същото “.
 Взрив умъртви десетки хора в рейс в Афганистан Взрив умъртви десетки хора в рейс в Афганистан
Автобус е взривен от крайпътна мина в провинция Забул в южната част на Афганистан, при което починаха минимум 16 души, а няколко различен...
" Афганистанските сили за сигурност са национална институция, заслужаваща поддръжка и ще продължим да ги поддържаме и да им предоставяме финансовата помощ, от която се нуждаят. Ще имаме мощно посолство ", продължи Халилзад. „ Насилието е неприятно и нашата цел е да сложим край, като сключим спокойно съглашение “, акцентира специфичният делегат на Съединени американски щати.
При липса на такова съглашение и продължение на военните дейности, съгласно Халилзад, обстановката може да се утежни доста повече . „ От своя страна, ще създадем всичко, което е по силите ни, с изключение на да участваме още веднъж във войната, с цел да предотвратим развиването на подобен сюжет “, увери Халилзад. В същото време той означи, че Съединени американски щати ще продължат да наблюдават от близко развиването на събитията. " Ще останем положителни другари на Афганистан и ще продължим да го поддържаме, а също по този начин ще бъдем подготвени за различни благоприятни условия за в бъдеще ", заключи специфичният делегат на Съединени американски щати.
На 14-ти април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че е решил да приключи интервенцията в Афганистан, която се трансформира в най-дългата отвъдморска военна акция в американската история. Изтеглянето на американските войски стартира предходната седмица. Очаква се военният контингент на Съединени американски щати да напусне Афганистан до 11-ти септември. В пика на американската интервенция през 2010 година - 2013 година броят на западните сили в Афганистан надвиши 150 000 души . Основните бойни елементи на Съединени американски щати и НАТО бяха изтеглени от Афганистан през 2014 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР