САЩ ще приемат до 100 000 украинци. Това потвърдиха в

...
САЩ ще приемат до 100 000 украинци. Това потвърдиха в
Коментари Харесай

САЩ ще приемат до 100 000 украинци

САЩ ще одобряват до 100 000 украинци. Това потвърдиха в четвъртък трима висши представители на американската администрация, представени от " Си Би Ес Нюз ".

Плановете на Вашингтон ще бъдат оповестени по-късно, когато президентът Джо Байдън се срещне със съдружници в Брюксел като част от по-широките старания с сътрудниците от НАТО и Европейския съюз за продължение на координирания отговор против съветската инвазия в Украйна.

Повече от 3,6 милиона бежанци са избягали от Украйна, откогато Русия нахлу в страната на 24 февруари. По данни на Организация на обединените нации повече от половината от децата в страната са били разселени. Над 2,1 милиона души влязоха в Полша, пробвайки се да избягат от бомбардировките, до момента в който повече от 500 000 отпътуваха за Румъния.

Войната провокира най-голямата бежанска рецесия в Европа след Втората международна война.

Съединени американски щати ще разгласят още 1 милиард $ помощи за разселените украинци, твърди формален представител на Вашингтон. Планирано е да се заделят 11 милиарда $ през идващите пет години за справяне с предстоящата продоволствена неустановеност заради въздействията на войната върху селскостопанска продукция.

Съединени американски щати ще разгласят и нови наказания против депутати от Държавната дума и над 40 съветски компании. Последните стопански ограничения на администрацията на Байдън ще бъдат координирани със глобите на Групата на седемте, с цел да се усили оптимално резултата им.

Усилията на Америка по приемане на разселени украинци ще се съсредоточат върху деятели, публицисти, членове на ЛГБТ общността, политически дисиденти и други уязвими групи.

Длъжностни лица споделиха, че украинците могат да дойдат в Съединени американски щати по разнообразни имиграционни пътища, в това число програмата за бежанци, която разрешава на определени имигранти, бягащи от война и принуждение, да получат опция за непрекъснато престояване в Съединени американски щати. Този развой нормално лишава години.

Друг път е развой, прочут като условно освобождение. Той разрешава на имиграционните чиновници на Америка да позволяват имигранти без визи по филантропични съображения. Условното освобождение разрешава на бенефициентите да влязат в Съединени американски щати доста по-бързо от процеса, през който минават бежанците, само че не им дава опция да се снабдят със статут на непрекъснато пребиваващи.

От началото на съветската инвазия Съединени американски щати са получили 168 молби за филантропично условно освобождение от украинци и са одобрили няколко молби от деца, търсещи незабавна здравна помощ. Администрацията на Байдън си сложи амбициозна цел да одобри до 125 000 бежанци през фискалната 2022 година, която завършва през септември. Въпреки това Съединени американски щати са приели единствено 6500 бежанци, в това число към 700 украинци, към края на февруари, демонстрират данни на Държавния департамент.

Програмата за бежанци, която беше спряна при започване на пандемията от ковид, към момента се възвръща от всеобщите съкращения при администрацията на Тръмп.

Представители на администрацията споделиха, че други украинци също могат да дойдат в Съединени американски щати с имигрантските визи, които са предопределени за тези, чиито членове на фамилията са основани в Съединени американски щати.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР