САЩ ще предоставят още 1,2 милиарда долара дългосрочна военна помощ

...
САЩ ще предоставят още 1,2 милиарда долара дългосрочна военна помощ
Коментари Харесай

САЩ укрепват противовъздушната отбрана на Украйна с още $1,2 млрд

САЩ ще дават още 1,2 милиарда $ дълготрайна военна помощ на Украйна за по-нататъшно подсилване на нейната противовъздушна защита, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на известие на Пентагона.
 
Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато Русия продължава да обстрелва Украйна с дронове, крилати ракети и ракети земя-въздух.
Пакетът нова военна помощ ще бъде възложен в границите на самодейността за подкрепяне на сигурността в Украйна.
 
За разлика от американското съоръжение, въоръжения и муниции, изпратени от запасите на Пентагона, които могат да бъдат доставени на Украйна бързо, тези средства ще бъдат изразходвани през идващите месеци или даже години, с цел да се обезпечат бъдещите потребности на Украйна в региона на сигурността.
 
Пентагонът съобщи, че ще финансира изпращането на муниции и дронове за противовъздушна защита и ще даде съоръжение, което да помогне да бъдат модифицирани западните противовъздушни пускови установки, ракети и радари, тъй че те да могат да се употребяват с украинските системи.
 
Ще бъдат закупени също артилерийски снаряди, муниции за гаубици, ще бъде оказана и помощ при сателитното снимане, като ще бъдат отпуснати и средства за настоящата поддръжка и обезпечаване на аварийни елементи за разнообразни системи.
 
Официални представители на Съединени американски щати оповестиха, че оръжията включват и системи за противовъздушна защита със междинен обхват HAWK. Те пожелаха да запазят анонимност, защото това не е още публично оповестено.
 
Пентагонът съобщи, че новата военна помощ ще ускори потенциала на украинската войска " да пази територията си и да възпира съветската експанзия в дълготраен проект ".
 
С този нов пакет до момента Съединени американски щати са дали на Украйна военна помощ в размер на близо 37 милиарда $ след нахлуването на Русия през февруари 2022 година, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР