САЩ ще помогнат на европейските си съюзници България и Полша

...
САЩ ще помогнат на европейските си съюзници България и Полша
Коментари Харесай

Байдън: САЩ ще помогнат с газ на съюзниците България и Полша

Съединени американски щати ще оказват помощ на европейските си съдружници България и Полша в доставките на естествен га з, откакто Русия спря доставките за двете страни, разгласи американският президент Джо Байдън в четвъртък в изявление на по отношение на настояването до Конгреса за в допълнение финансиране в поддръжка на Украйна.

Байдън сподели, че Съединени американски щати няма да разрешат на Москва да сплашва Европа с газ и акцентира, че нито Полша, нито България би трябвало да се опасяват от дефицит на газ .

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън написа в Twitter, че едностранното преустановяване на " Газпром " на договорите за газ с Полша и България потвърждава, че Русия употребява естествените си запаси като оръжие . Блинкън разяснява, че това прави Русия обезсърчителен снабдител.

На въпрос към Байдън , че съгласно него това не е прокси война, само че Русия не е съгласна и твърди, че войната значи война и какъв брой е угрижен, че те могат да стартират да работят като на война, той разяснява: " Ние сме подготвени за всичко, което вършат . "

" Ние работихме с нашите съдружници, от Япония до други , с цел да кажем, че можем да отклоним нашата продажба на природния газ, който изпращаме към тези страни, и да го пренасочим непосредствено към Полша и България ",
 В Европейски Съюз предложиха метод за заплащане на газа, който не нарушава глобите Обновена
В Европейски Съюз предложиха метод за заплащане на газа, който не нарушава глобите

Не се изключва обаче Москва да не го признае
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР