САЩ ще подкрепят Украйна в усилията й да се защитава

...
САЩ ще подкрепят Украйна в усилията й да се защитава
Коментари Харесай

САЩ: Ще подкрепяме Украйна, докато е необходимо

САЩ ще поддържат Украйна в напъните й да се пази от нашествието на Русия, докато е належащо, обявиха ръководители на американската войска, като прибавиха, че от Киев зависи да дефинира по кое време и по какъв начин да договаря с Москва, съобщи Ройтерс.

„ Украйна ще продължи да устоява. Украйна няма да се огъне “, сподели ръководителят на Съвета на шеф щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, като добави, че Украйна е свободна и „ желае да остане свободна “.

Той и министърът на защитата Лойд Остин обявиха, че Съединени американски щати ще поддържат Украйна, „ колкото е належащо “.

Двамата приказваха пред кореспонденти след виртуална среща сред министри на защитата на десетки страни, подкрепящи армията на Украйна с военно съоръжение, а също с образование, съветване и разузнаване.

Според Мили възможностите на Украйна за скорошна военна победа не са огромни. Генералът предизвести, че Русия към момента има обилни сили в Украйна макар претърпените неуспехи на бойното поле.

„ Вероятността за украинска военна победа, избрана като изпъждане на руснаците от цяла Украйна, в това число това, което те претендират, че е Крим – вероятността това да се случи в скоро време не е огромна от военна позиция “, сподели Мили на конференция в Пентагона.

„ От политическа позиция може да има политическо решение, при което в политическо отношение руснаците да се изтеглят. Това е допустимо “, съобщи той, като добави, че Русия „ сега е по тил “.

Мили призна, че е правил несполучливи опити да се свърже с съветския си сътрудник, откакто гибелен ракетен удар през вчерашния ден в Полша породи паника от разпространяване на войната на територията на НАТО.

Лидери от алианса споделиха през днешния ден, че в тази ситуация евентуално става дума за подведен огън от украинската противовъздушна защита, а не за съветска офанзива, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР