САЩ ще платят 5,3 млрд. долара на Pfizer за доставката

...
САЩ ще платят 5,3 млрд. долара на Pfizer за доставката
Коментари Харесай

САЩ купуват лекарства на Pfizer срещу COVID-19 за 5,3 млрд. долара

САЩ ще платят 5,3 милиарда $ на Pfizer за доставката на 10 млн. милиона курса за лекуване на COVID-19 с препарата Рахlоvіd „ Паксловид “, съобщи Блумбърг.

Осъществяването на покупката зависи от утвърждението на пepopaлнoто aнтивиpycнo лeĸapcтвo от Американската организация по храните и медикаментите, за което компанията към този момент е кандидатствала.

Pfizer се трансформира в една от основните компании в битката с пандемията от COVID-19, в която водеща роля играе нейната ваксина, създадена взаимно с немската компания BioNTech. Съединени американски щати обявиха в сряда, че ще предложат финансиране на фирмите, измежду които и Pfizer, за разширение на производството на иРНК ваксини.

Съединени американски щати също по този начин са поръчали 3,1 млн. курса на хапчето против COVID-19 на Merck & Co. с алтернатива за закупуване на още 2 млн. курса в бъдеще. Макар че лекарството на Pfizer демонстрира по-добри резултати от това на Merck в обособени клинични тествания, резултатите мъчно могат да бъдат сравнявани поради евентуални разлики в групите от пациенти.

От Pfizer обявиха, че ще влагат до 1 милиарда $ в производството и разпространяването на хапчето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР