САЩ ще отказват имигрантски визи на всички българи, които не

...
САЩ ще отказват имигрантски визи на всички българи, които не
Коментари Харесай

US посолството в София: Задължителна ваксинация за всички, които искат виза 

Съединени американски щати ще отхвърлят имигрантски визи на всички българи, които не са имунизирани. Това излиза наяве от известие на американското посолство в София, предава

В него се споделя, че от началото на октомври претендентите за имигрантски визи, които ще минат на медицински обзор, ще би трябвало наложително да имат приключена цялостна имунизация с ваксина против К-19.

От началото на ноември пък имунизацията ще е наложителна за всички чужденци, които желаят да влязат в Съединени американски щати за туризъм или бизнес, оповестиха от Белия дом. Точни елементи по този проект за отваряне на границите след пандемията към момента не са ясни.

От посолството разясняват, че под цялостна имунизация се схваща една или две дози според от типа на имунизацията. Трябва да се има поради и че Центърът по надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) изисква имунизациите да са направени с една от имунизациите, утвърдени от Световната здравна организация (WHO) или от Американската организация по храните и медикаментите (FDA).

Задължителното имунизиране е условие от Съединени американски щати както за българите, претенденти за имигрантски визи, по този начин и за тези, които аплайват за годенически визи. Това са визите, които разрешават на българите да пътуват до Щатите, с цел да сключат брак с американец или американка.
Няма да се изисква имунизация за К-19, в случай че претендентът е под 12 години.

Изискването претендентите за имигрантска виза да са имунизирани е ориентирано към всички искащи да стартират нов живот в Америка. То бе оповестено преди три седмици по рекомендации на Центъра по надзор и предварителна защита на болесттите. С него ще би трябвало да се съобразят всички претенденти за зелена карта.

Медицинският обзор е наложителен за искащите да стартират нов живот в Съединени американски щати. Лекарската инспекция се прави от лицензирани медици, които работят с американските посолства в другите страни по света.

Изключение няма да бъде правено за претенденти, прекарали ковид и построили натурален имунитет. Имиграционните управляващи поучават всички, на които им следва процедура за изкарване на имигрантска виза, да стартират подготовката си за прекосяване на медицинския обзор допустимо най-скоро, защото новото предписание ще докара до спомагателни забавяния най-много заради нужния за цялостна имунизация няколкоседмичен интервал от време.

Междувременно в понеделник Европейският парламент възобнови апелите си към Вашингтон да смъкна визите за българите и за жителите на още три страни от Европейски Съюз – Румъния, Хърватия и Кипър. Очаква се по-късно тази седмица да бъде призната резолюция, която да съдържа апел към Съединени американски щати за реализиране на взаимно задоволително решение по въпроса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР