САЩ ще отговорят с военна сила, ако техни интереси бъдат

...
САЩ ще отговорят с военна сила, ако техни интереси бъдат
Коментари Харесай

САЩ ще отговорят с военна сила, ако Иран накърни техни интереси

САЩ ще отговорят с военна мощ, в случай че техни ползи бъдат накърнени от Иран. Това разгласи специфичният представител на Съединени американски щати за Иран Брайън Хук, откакто водачите на арабските страни се събраха в Саудитска Арабия, с цел да обсъдят опасността от Техеран в подтекста на изострящото се напрежение в Близкия изток.

Ала Брайън Хук настоя, че дейностите на Съединени американски щати, подхванати до момента в района на Персийския залив, които включват препозициониране на военна техника и военнослужещи, са постигнали " стремежи възпиращ резултат върху изчисленията за риска от страна на иранския режим ".

Американските военни изпратиха сили в Близкия изток, в това число самолетоносач и бомбардировачи B-52, в ход, който американските управляващи обявиха, че цели да противодейства на " очевидните " закани от страна на Иран към американските сили в района.

Хук е приказвал пред публицисти по телефона преди незабавните срещи на арабските водачи в саудитския град Мека, с цел да обсъдят ударите с дронове по петролни уреди в Саудитска Арабия и офанзивите против четири кораба, в това число два саудитски петролни танкера, край крайбрежията на ОАЕ по-рано този месец.

Техеран отхвърли присъединяване в офанзивата в ОАЕ.

Съединени американски щати организират " акция за оптимален напън " посредством наказания против Иран, с цел да лимитират приходите му от нефт и други стопански действия, в опит да лимитират, както считат, разрушителната политика на Техеран в района.

В отговор на въпрос за Китай и Индия, които внасят ирански нефт и дали е допустимо те да продължат да внасят дребни количества, Хук коментирал, че нямало да има повече изключения от глобите против вноса на ирански нефт.

" Няма да има повече изключения от глобите за вноса на нефт ", сподели той, добавяйки, че всевъзможен нефт, импортиран от която и да е страна отвън границите на освобождението, което продължава от ноември предходната година до май, ще бъде обект на наказания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР