САЩ ще обявят “незабавна нова доставка на оръжие за Украйна

...
САЩ ще обявят “незабавна нова доставка на оръжие за Украйна
Коментари Харесай

В отговор на анексирането: САЩ с “незабавен” пакет военна помощ за Киев

САЩ ще разгласят “незабавна ” нова доставка на оръжие за Украйна идната седмица, съобщи съветникът по националната сигурност Джейк Съливан. Ще има “още едно известие за незабавна военна помощ, което ще бъде оповестено идната седмица ”, сподели той пред кореспонденти, като означи, че държавното управление на Съединени американски щати преди малко е дало обещание и по-дългосрочна доставка на оръжия за Украйна. Тя ще съставлява 18 нови многоцелеви реактивни системи “HIMARS ”, които първо би трябвало да бъдат създадени.
Няма признаци за подготовка на нуклеарен удар
Съществува риск президентът Владимир Путин да прибегне до нуклеарни оръжия, само че няма признаци за “предстояща ” приложимост, добави Джейк Съливан.

“Съществува риск, като се имат поради всички свободни приказки и дрънчене на нуклеарни саби от страна на Путин, той да обмисли това и ние бяхме също толкоз ясни за това какви биха били следствията. Понастоящем не виждаме индикации за идно потребление на нуклеарни оръжия ” – сподели съветникът.

Съливан акцентира, че Вашингтон поддържа връзка “частно, само че непосредствено с Русия за типа на решителния отговор, който Съединените щати биха имали ”.

“Смятаме, че сега разполагаме с потенциал да реагираме на всяка непредвидена обстановка ”, съобщи Съливан, като означи, че при започване на съветската инвазия в Украйна са били изпратени голям брой подкрепления, с цел да се усилят основаните в Европа американски сили.
Байдън увери съдружниците в поддръжката на Съединени американски щати
След последния ход на Путин със заграбването на украинска земя Вашингтон бе безапелационен, че ще реагира на ескалация на съветските апетити. Анексирането на украински територии от съветския президент Владимир Путин е симптом, че той изпитва усложнения, съобщи американският му сътрудник Джо Байдън, представен от Ройтерс и Франс прес. Той предизвести Русия, че Съединени американски щати ще пазят “всеки сантиметър ” от територията на НАТО. Вашингтон и неговите съдружници няма да бъдат уплашени от Путин, даде обещание американският президент по време на тирада в Белия дом.

Байдън също по този начин даде обещание следствие, с цел да се откри какво тъкмо се е случило с газопроводите “Северен поток ”, предадоха международните организации.

“Вече започнах да подкрепям нашите съдружници да засилят отбраната на тези инфраструктури от основно значение ”, съобщи той. “Ние ще работим с нашите съдружници, с цел да установим какво тъкмо е станало. ”

Преди това той назова детонациите, засегнали газопроводите “преднамерен акт на бойкот ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР