САЩ ще наложат санкции на всякакви продължения на приоритения за

...
САЩ ще наложат санкции на всякакви продължения на приоритения за
Коментари Харесай

САЩ може да ни санкционират заради "Балкански поток"

САЩ ще наложат наказания на всевъзможни продължения на приоритения за Русия газопровод “Турски поток ”, научи основаното в Брюксел електронно издание на български език EURACTIV. Сърбия към този момент приключи, а България доизгражда скъпа инфраструктура, с цел да внася газ от “Турски поток ” и да го придвижва по-нататък в Унгария и Австрия.

На 20 декември президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи наказания върху два офшорни газопровода, проектирани от Москва за заобикаляне на Украйна и увеличение на доставките на газ – през Балтийско море до Германия (Северен поток 2) и през Черно море до Турция (Турски поток, именуван също TurkStream),

Санкциите против “Северен поток 2 ” получиха огромно медийно внимание, тъй като Германия и Европейски Съюз излязоха с сериозни изказвания. EURACTIV беседва с американски чиновници и получи уточнения, които сочат, че фирмите, участващи в спомагателни линии към втората тръба на “Турски поток ”, ще бъдат обект на наказания, когато газът стартира да тече.
Първата тръба на “Турски поток ” е предопределена за вътрешния пазар на Турция (15,75 милиарда кубически метра годишно). Втората тръба с спомагателни 15,75 милиарда куб. м./г. е предопределена за европейския пазар, като маршрутът е през България, Сърбия, Унгария, и приключва в газовия хъб Баумгартен край Виена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР