САЩ ще изтеглят войските си от Афганистан преди 11 септември

...
САЩ ще изтеглят войските си от Афганистан преди 11 септември
Коментари Харесай

Байдън потвърди: САЩ изтеглят военните си от Афганистан

САЩ ще изтеглят войските си от Афганистан преди 11 септември тази година, когато страната ще означи 20-та годишнина от атентатите против Световния търговски център и Пентагона, които доведоха до най-продължителните американски военни дейности зад граница. Това удостовери публично американският президент Джо Байдън.

„ Не можем да продължаваме този циничен цикъл на удължение и удължение на нашето военно наличие в Афганистан с вярата да създадем идеалните условия за изтеглянето си и да чакаме друг резултат”, съобщи президентът, представен от Си Ен Ен.

„ Аз съм четвъртият следващ президент на Съединени американски щати, който ще управлява наличието на американски военни в Афганистан. Двама републиканци и двама демократи преди мен го направиха. Няма да предам тази отговорност на пети президент”, добави Байдън.

Той оповести решението си от същата зала на Белия дом, от която на 7 октомври 2001 година президентът Джордж Буш разгласи началото на нашествието в Афганистан. Според мнозина това е умишлено селекциониран алегоричен жест от страна на Байдън, целящ да покаже решимостта му да постави завършек на проточилият се спор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР